03 Mart 2019 11:39

İşkencede katledilen Devrimci İşçi İmran Aydın mezarı başında anıldı

Gözaltına alındıktan sonra işkencede katledilen Devrimci İşçi İmran Aydın ölümünün 28. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

1991 yılında işkencede katledilen Devrimci İşçi İmran Aydın, ölümünün 28. yıl dönümünde Karşıyaka’daki mezarı başında anıldı. Anmaya, İmran Aydın’ın mahalleden arkadaşları, ailesi ve Emek Partililer katıldı.

Türkiye Devrimci Komünist Partisi (TDKP) Üyesi İmran Aydın, ağır polis işkencesi sonucunda 3 Mart 1991’de hayatını kaybetmişti. Çocukluk yıllarından beri Ankara’da OSTİM ve Mobilyacılar Sitesi’nde işçilik yapan İmran Aydın, 12 Eylül darbesinin ardından başta sanayi siteleri olmak üzere başkentin işçi havzalarında ileri işçilerin yeniden mücadeleye katılmalarında etkin rol almıştı.

İmran Aydın'ı anmak için Karşıyaka Mezarlığı'nda bir araya gelen arkadaşları, Aydın’ın mezarına karanfiller bıraktı. Burada yapılan konuşmalarda İmran Aydın’ın yolunda mücadele sözleri verildi.

İMRAN AYDIN KİMDİR?

1963 yılında doğdu. 1968’de annesi ve kardeşleriyle birlikte Ankara Hüseyin Gazi semtine taşındı. İlkokulu bitirdikten sonra Siteler’de çıkarak olarak çalışmaya başladı. 1977’de Genç İşçiler Birliğine (GİB-DER) katıldı. 12 Eylül darbesi sonrası Mobilyacılar Sitesi ve OSTİM başta olmak üzere Ankara’daki işçi havzalarında ileri işçilerin yeniden mücadeleyle buluşmalarında etkin rol aldı. 1991’de gözaltına alındıktan sonra işkencede katledildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lüleburgaz Emek Platformundan miting gibi basın açıklaması

SONRAKİ HABER

ING Bank, 19 bin 55 kişinin verilerini sızdırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...