03 Mart 2019 04:47

İtalya'da 14 yıllık "Süper Kaçak" mafya lideri yakalandı

İtalya'nın en tehlikeli mafya liderlerinden Marco Di Lauro, 14 yıllık kaçaklığın ardından evinde kedileriyle oturup makarna yerken yakalandı.

Fotoğraf: Rino Porrovecchio/Wikimedia Commons(CC BY-SA 2.0)

Paylaş

İtalya’da 14 yıldır kaçak olan suç örgütü üyesi Marco Di Lauro, Napoli’de yakalandı.

38 yaşındaki Di Lauro’nun cumartesi günü kentin Chiaiano mahallesinde eşiyle birlikte yaşadığı mütevazı bir dairede gözaltına alındığı duyuruldu.

150 polisin katıldığı operasyonda, eve yapılan baskın sırasında Di Lauro’nun 2 kedisiyle oturup makarna yediği bildirildi. Evde silaha rastlanmadığı açıklandı.

Ülkenin en çok aranan 4 suçlusundan biri olan Di Lauro için 2006 yılında uluslararası yakalama kararı çıkarılmıştı.

CAMORRA KLANI LİDERİ

Marco Di Lauro, Napoli mafyası Camorra klanının eski lideri Paolo Di Lauro’nun dördüncü oğlu. Paolo Di Lauro, 2005’ten beri cezaevinde ve Marco’nun son dönemde güç kaybeden klanın liderliğini yaptığı belirtiliyor. 2004’te Di Lauro klanında yaşanan ayrışmalar döneminde en az 130 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

İtalyan medyası, Di Lauro’yu Sicilyalı mafya lideri Matteo Messine Denaro’dan sonra en tehlikeli 2. mafya olarak değerlendiriyor.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, “Süper kaçağın” yakalanmasından dolayı polis teşkilatına teşekkür ederken İçişleri Bakanı Matteo Salvini de “Çok önemli bir operasyon” vurgusu yaptı.

Operasyonun, Salvatore Tamburino isimli, Di Lauro ile ilişkili bir ismin eşini öldürdükten sonra polise teslim olmasıyla ilgili olduğu öne sürülüyor.

2004’ten bu yana kaçak olan Di Lauro’nun en az 4 cinayetle suçlandığı belirtiliyor.

İtalyan medyası, Marco Di Lauro’nun yakalanmasıyla 10 oğlu ve 1 kızı olan Paolo Di Lauro’nun tüm erkek çocuklarının ya cezaevinde olduğunu ya da öldüğünü aktardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erzurum-Galatasaray maçı saat kaçta, kaç derecede oynanacak?

SONRAKİ HABER

Hindistan-Pakistan gerilimi sürüyor: 6'sı sivil 2'si asker 8 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...