03 Ekim 2012 12:29

Ayakta ders işliyorlar

4+4+4 eğitim sisteminde henüz 5,5 yaşında olan çocukların okula gitmesi ile ilgili uzmanlar ve veliler endişelerini ve ortaya çıkabilecek olumsuz durumları dile getirmişti. Okulların açılması ile birlikte olumsuzluklar bir bir ortaya çıkıyor. Kocaeli yerel basınında yer alan bir haberde kullanılan fotoğraf ve bilgiler durumun vahametini de ortay

Ayakta ders işliyorlar
Paylaş

4+4+4 eğitim sisteminde henüz 5,5 yaşında olan çocukların okula gitmesi ile ilgili uzmanlar ve veliler endişelerini ve ortaya çıkabilecek olumsuz durumları dile getirmişti. Okulların açılması ile birlikte olumsuzluklar bir bir ortaya çıkıyor. Kocaeli yerel basınında yer alan bir haberde kullanılan fotoğraf ve bilgiler durumun vahametini de ortaya koyuyor. Sınıfların fiziki koşulları birçok okulun ikili eğitime geçmesi ve aynı sınıflarda farklı yaş gruplarının okuyor olmasından dolayı 5.5 yaşındaki çocuklar için uygun değil. Bunun sonucunu da küçük yaşta okula başlayan çocuklar çekiyor. Öğrenciler sıralar kendileri için uygun olmadığından çoğu kez dersi ayakta dinlemek zorunda kalıyor. Yine aynı 66 aylık çocuklar tuvaletleri de tek başlarına kullanamıyor ve öğretmenlerinden yardım istiyor. Bütün bu sorunlara bir de o yaştaki çocukların okula alışmakta zorluk çekmesi ve ailelerini yanında istemeleri de eklenince hem öğretmenler hem veliler hem de öğrenciler ne yapacaklarını bilemez bir durumla karşı karşıya kalmış durumda.
Eğitim-Sen okullar açılırken uyarılarda bulunmuştu. Yapılan açıklamalarda 4+4+4 eğitim sisteminin ideolojik bakış açısının eleştirimesinin yanında Kocaeli’deki hiçbir okulun altyapı ve fiziki koşullar bakımından yeni sisteme uygun olmadığı ve okulların açılması ile birlikte birçok sıkıntı meydana geleceği belirtilmişti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dört sınıfa tek öğretmen!

SONRAKİ HABER

‘Kim gitti? Geride ne kaldı?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...