28 Şubat 2019 15:27
Son Güncellenme Tarihi: 28 Şubat 2019 20:26

Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği merkezler (1 Mart)

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ağrı, Bitlis, Şırnak, Van ve Rize'nin bazı ilçelerinde 1 Mart'ta eğitime ara verildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Doğu Anadolu'daki yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı'daki bazı okulların tatil edildiği bildirildi. Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerinde eğitime 1 Mart Cuma günü ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ile kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BİTLİS

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı bazı köylerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Güroymak merkez, Günkırı ve Gölbaşı beldeleri ile Değirmenköy, Yamaçköy, Aşağıkolbaşı, Yemişveren ve Güzelli köyü dışındaki okulların olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 Mart 2019 Cuma tatil edildiği belirtildi.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde olumsuz hava koşullarıyla nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçedeki yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerin olumsuzluk yaşamaması amacıyla 1 Mart'ta eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ile kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi. Öte yandan gün boyu yağan kar yağışı nedeniyle ilçede 11 köy yoluna ulaşım sağlanamadığı ve ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. 

AĞRI

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerinde eğitime 1 Mart Cuma günü ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ile kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi. 

VAN

Van'ın Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 Mart'ta tatil edildi.

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışının devam ettiğini belirtti. Türkmen, bu nedenle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar ve meteorolojinin verileri göz önünde bulundurularak, ilk ve orta dereceli okullarda 1 Mart'ta eğitime ara verildiğini bildirdi.

RİZE

Rize'de de etkili kar yağışı nedeniyle İkizdere ve İyidere ilçelerinde de taşımalı eğitim yapılan okullar 1 Mart’ta tatil edildi. Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar yağışının bölgede etkisini sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, kar yağışı nedeniyle İkizdere ilçesi ile bağlı köylerinde, taşımalı eğitim yapılan okulların tatil edildiği duyuruldu. İyidere'de de taşımalı eğitim gören öğrenciler için ilk ve orta dereceli okullar 1 Mart'ta tatil edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cezayirli gazetecilerin hükümet ve sansür protestosu sürüyor

SONRAKİ HABER

Pakistan, gözaltındaki Hint pilot Varthaman'ı teslim etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...