27 Şubat 2019 06:56

4 çocuğa cinsel istismarda bulunan sanığa 38 yıl hapis cezası verildi

Erzurum'da 4 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için tutuklu yargılanan 53 yaşındaki sanığa iyi hal indirimi uygulanmadan 38 yıl hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Erzurum'un İspir ilçesinde sosyal medya üzerinden irtibat kurduğu yaşları 11 ile 17 arasında değişen 4 erkek çocuğa, yiyecek ve para ile kandırıp cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Oktay Ş. (53) 38 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Oktay Ş.'nin cezasında iyi hal indirimi uygulamadı.

DHA'nın haberine göre, İspir'de yaşayan baba M.B., 2 Şubat günü İspir Polis Merkezi Amirliğine giderek, 11 yaşındaki oğlu Y.B.'nin tanımadığı bir erkek ile telefonla görüştüğünü, sosyal medya üzerinden yazıştığını, bu durumu kendisinden sakladığını belirterek şikayetçi oldu. Y.B. ile görüşen polisler, küçük çocuğun telefon ve sosyal medya üzerinden görüştüğü kişinin Oktay Ş. olduğunu belirledi. Oktay Ş.'nin çocuğun ağabeyi Y.B. (14) ile R.K. (17),  F.T. (11) ve M.A.Ç. (11) ile de aynı şekilde irtibat halinde olduğu tespit edildi. 5 erkek çocuğun anlattıkları ve ailelerin şikayeti üzerine gözaltına alınan Oktay Ş., 9 Şubat 2018'de tutuklanarak cezaevine konuldu. Hakkında Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın iddianamesinde Oktay Ş.'nin ifadesinde suçlamaları kabul ettiği yer aldı. Çocukları Dap bölgesine götürdüğünü anlattığı kaydedilen iddianamede, "Şüphelinin mağdur çocukları cinsel istismar maksadıyla tenha yerlere götürdüğü, tenha yerlerde istismar fiillerinde bulunduğu, çocukları ikna edebilmek için onlara yiyecek aldığı ve para verdiği belirlenmiştir" denildi. İddianamede çocukların da Oktay Ş.'nin kendilerini Dap bölgesine götürdüğünü ve cinsel istismarda bulunduğunu ifade ettikleri bildirildi.

"İYİ HAL İNDİRİMİ" UYGULANMADI

Davanın 21 Şubat günü görülen karar duruşmasında, Oktay Ş. mağdurlardan Y.B.'ye yönelik 'cinsel taciz' suçundan 1 yıl 6 ay, kardeşi Y.B.'ye karşı 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 11 yıl, F.T.'ye karşı 'zincirleme şekilde 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 13 yıl 9 ay, R.K.'ye karşı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 12 yıl 6 ay olmak üzere toplam 38 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

M.A.Ç.'ye karşı istismar suçundan beraat ettirilen sanığın cezasında "iyi hal indirimi" uygulanmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da IŞİD operasyonu: Yakalanan kişinin IŞİD emiri olduğu iddiası

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de döşeme atölyesinde patlama: 1 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...