03 Ekim 2012 08:39

Ekonomi iyiye gidiyorsa bu zamlar neyin nesi?

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü, doğal gaza ve elektriğe yapılan zamları Taksim Meydanına yaptığı yürüyüşle protesto etti. Ellerinde “Zamlar geri alınsın”, “Zam zulüm işkence işte AKP” dövizleri taşıyan EMEP üyeleri sık sık, “Savaş değil, emekçiye zam” sloganı attı. Eylemde konuşan İ

Ekonomi iyiye gidiyorsa bu zamlar neyin nesi?
Paylaş


YOKSULA ZAM, ZENGİNE KIYAK

Hükümetin halkın temel tüketim maddelerine sürekli olarak zam yaparken zenginleri ise vergi indirimi ve teşviklerle ödüllendirdiğini belirten Gerçek, “Patronların kasası sigorta primlerine getirilen aflar, işsizlik sigortası fonundan verilen faizsiz kredilerle şişiriliyor. Sermaye için bunlar yapılırken, emekçiler açlığa mahkum ediliyor” diye konuştu. Gerçek, zamlara sessiz kalmayacaklarını söyleyerek, “Herkesi AKP’nin halk düşmanı ekonomi politikalarına karşı birleşmeye çağırıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)


EMEKÇİLERİN ÜCRETLERİNE ZAM YAPIN

Hükümetin elektriğe, doğalgaza, benzine yapılan zamlar yerine emekçilerin ücretlerine zam yapması gerektiğini söyleyen Gerçek, talepleri şöyle sıraladı: *Asgari ücretten vergi alınmasın ve asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkarılsın.  *Et, süt ve temel gıda maddelerinde indirime gidilsin.
*Emekçilerden alınan vergiler düşürülsün, sermayeden gelir ve varlık vergileri alınsın.
*Sağlık ve eğitime getirilen katkı payları iptal edilsin. Herkese ulaşılabilir, parasız, eşit sağlık hizmeti ve parasız, bilimsel laik eğitim sağlansın.
*AKP, savaşçı, inkarcı, halkı karşı karşıya getiren politikalardan vazgeçsin. 

ÖNCEKİ HABER

Tersanelerde 152. cinayet

SONRAKİ HABER

Enflasyon ‘fren’ dinlemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...