03 Ekim 2012 05:57

Kadın cinayetleri son bulsun

ELAZIĞ’ın Karakoçan ilçesinde nişanlısı tarafından öldürülen Medya Oral’ın duruşması dün Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava sonrasında açıklama yapan Oral’ın ailesi kadın cinayetlerinin son bulmasını isteyerek, duyarlılık çağrısında bulundu.Davada Medya (Bediha) Oral&

Kadın cinayetleri son bulsun
Paylaş
Özge Dener / Merve Çivikaş

Davada Medya (Bediha) Oral’ın babası Şahhaydar, kız kardeşleri Ayten ve Nurhayat Oral ile tarafların avukatları hazır bulundu.

AĞIR TAHRİK VARMIŞ!

“Kasten adam öldürmek” ve “ruhsatsız silah taşımak” suçlamasıyla yargılanan sanık Akif Yıldırım, suçlamaları kabul etti. Yıldırım, Medya’nın “sen yalancısın” sözleriyle kendisini ağır tahrik ettiğini iddia ederek, “Ağır tahrik vardı, kendime hakim olamadım öldürdüm” dedi. Mahkeme Başkanı İsmail Sezgin’in Medya’yı vurduğu silahın neden ruhsatsız olduğunu sorması üzerine ise Yıldırım, “Terör bölgesinde çalışıyordum o yüzden üzerimde taşıyordum” cevabını verdi.

AİLE: CEZALANDIRILSIN

Duruşmada son derece bitkin görünen Medya’nın kız kardeşi Nurhayat Oral ablasının Akif Yıldırım’dan çok korktuğunu, evlenmek istemediğini söyledi. Yıldırım’ın tehditlerinin bir türlü son bulmadığını anlatan kardeş Oral, ablasının katline ağır ceza verilmesini istedi.

Baba Haydar Oral, olayı konuşarak çözmeye çalıştıklarını fakat Yıldırım’ı ikna edemediğini anlattı. “Eğer sevmek suç değilse, sevmemek de değildir” diyen acılı baba, “Adaletin yerini bulmasından başka isteğim yoktur” dedi. Mahkemeye katılamayan Medya’nın annesinin ise  Medya’nın ölümünden sonra  psikolojik sorunlar yaşadığı ve hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Duruşma, diğer tanıkların dinlenilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.    

AİLE KARARI VAR

Mahkeme sonrası adliye önünde Medya’nın ailesi ve avukatı tarafından basın açıklaması yapıldı. Avukat Şemsettin Ersöz, Bediha Oral olayının Türkiye’de sık sık yaşanan kadın cinayetlerinin en tipik örneği olduğuna dikkat çekti. İstemediği bir adamla evlenme kararından vazgeçen Medya’nın ailesinin gözleri önünde, evin içerisinde 6 saat misafir edilen Akif Yıldırım tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Ersöz, “Kanaatimizce Yıldırım’ın aile meclisinin kararıyla, hunharca öldürülmüştür. Bu inşallah son olur, ülkemizde bir daha böyle bir olay yaşanmaz” şeklinde konuştu.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Oral’ın kuzeni Gözde Karakuş, bir kadın olarak duruşmaya katıldığını belirterek, yakalarında taşıdıkları Medya’nın fotoğrafında sadece doğum tarihinin belirtildiğine işaret etti. Karakuş, ölüm tarihinin karar duruşmasında atılacağını söyledi. Bunun nedeninin kadın cinayetlerinin bu davayla bitmesi istekleri olduğunu söyleyen Karakuş, adaletin yerini bulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Karakuş, herkesi bu konuda duyarlılığa davet etti.

21 yaşındaki Medya Oral, 29 Nisanda ayrılmak istediği nişanlısı Akif Yıldırım tarafından silahla öldürülmüştü. (ElazığEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel’in haberlerini kullanabilirsiniz...

SONRAKİ HABER

Başbakan üniversiteye geldi: 19 gözaltı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...