25 Şubat 2019 14:20

Yazar Fikret Başkaya’ya yazısından dolayı dava açıldı

Özgür Üniversite, Yazar Fikret Başkaya’ya sayfalarında yayınlanan bir yazıdan dolayı dava açıldığını belirterek dayanışma çağrısında bulundu.

Ekran görüntüsü Özgür Üniversite'ye ait internet sayfasından alınmıştır.

Paylaş

Özgür Üniversite Türkiye ve Ortadoğu Forumu Vakfı Başkanı, Yazar Fikret Başkaya hakkında, 7 Kasım 2016 tarihinde ozguruniversite.org  sayfasında yayınlanan “Asıl Terör Devlet Terörüdür” başlığını taşıyan yazısında, terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle Ankara 21'inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Dava ile ilgili Özgür Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Fikret Başkaya’nın, hayatı boyunca ifade özgürlüğünün ve özgür düşüncenin savunucusu olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

“Fikret Başkaya hocanın yazısında, terör örgütü propagandası "keşfetmek”, mesnetsiz olduğu gibi, söz konusu yazının dava konusu yapılması da kabul edilebilir değildir. Bu tutum  özgür düşüncenin ve ifade özgürlüğünün inkârıdır. Ve  ifade özgürlüğünü, özgür düşünceyi, özgür tartışmayı yasaklayan bir rejim, bir sosyal sistem önünü göremez, yolunu bulamaz, çürür ve çöker.”

Açılan davanın ilk duruşmasının 21 Mart 2019 Perşembe günü saat 09.30’da Ankara 21'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacağı belirtilen açıklamada “Özgür Üniversite olarak, ifade (düşünce) özgürlüğünü önemseyen herkesi, hocamızla dayanışmaya çağırıyoruz. Unutmamak gerekir ki, özgürlük farklı düşünenin, başkasının özgürlüğüdür” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Havalimanı'na taşınma 5 Nisan’da başlayacak

SONRAKİ HABER

'Erkek şiddetini kadın dayanışması önleyebilir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...