23 Şubat 2019 04:07

Cezayir'de Cumhurbaşkanı Buteflika’ya 'kenara çekil' çağrısı

Cezayir’de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 5. dönem cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı düzenlenen eylemler sürüyor.

Fotoğraf: Bendaoud ain youcef/Wikimedia Commons

Paylaş

Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 18 Nisan'da yapılacak seçimlerde 5. dönem aday olması ülkenin çeşitli kentlerinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor. Ülkenin resmi haber ajansı APS, Buteflika'nın 5. dönem cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı düzenlenen eylemlerle ilgili ilk kez haber yayımladı.

Haberde, “Çoğu gençlerden oluşan yüzlerce vatandaş, siyasi taleplerini ifade etmek için bugün, cuma namazının ardından başkent Cezayir ve ülkenin diğer bölgelerinde toplandı” ifadesine yer verilirken, halkın ‘adalete evet’, ‘barışçıl gösteri’, ‘reform ve değişiklik’, ‘Buteflika'nın yeni dönemde adaylıktan vazgeçmesini istiyoruz’ şeklinde sloganlar attıkları kaydedildi.

Başkentin dışında Cezayir'in Annaba, Setif, Kalime, Cicel, Becaye, Tizi Vuzu, Buira, Bumerdas, Tiyaret, Galizan, Vahran ve Vurkla kentlerinde de benzer eylemler düzenlendi.

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 81 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması bir süredir ülkede tepkilere neden oluyor.

Hükümet yanlısı partiler Buteflika'nın adaylığını desteklerken, muhalifler ise ortak bir aday çıkarmak için uzlaşmaya çalışıyor. (Cezayir/AA)

ÖNCEKİ HABER

Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan görüştü

SONRAKİ HABER

Demirdöven köylülerinin HES'e karşı mücadelesi zaferle sonuçlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...