22 Şubat 2019 12:55

Gümüşlük’te "şarkıcı köpek" Mobilya da dahil 8 köpeği zehirlediler

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde, aralarında "şarkıcı köpek" Mobilya'nın da bulunduğu 8 köpek zehirlenerek öldürüldü.

Fotoğraflar: Gümüşlük Sokak Hayvanları Gönüllüleri

Paylaş

Muğla‘nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi'nde, geçtiğimiz 18 Şubat'ta tarihinde, aralarında, "şarkıcı köpek" olarak bilinen Mobilya'nın da bulunduğu sokak köpekleri kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldü.

Geçen yaz, Leman Sam'ın konseri sırasında sahneye fırlayan ve sanatçıyla bir şarkı boyunca düet yapan köpek Mobilya ve beraberindeki 7 köpek, tarım ilacı katılmış tavuk eti verilerek öldürüldü. Mobilya ile konserdeki görüntülerini paylaşan Leman Sam, "Yıkılsın Bodrum, bu güzel çocuğu zehirleyip öldürmüşler" diyerek tepkisini dile getirdi.

Köpek Mobilya'nın sahneye çıktığı isimler arasında Leman Sam, İlhan Erşahin, Peyk grubu, Nükhet Duru gibi müzisyenler bulunuyordu. Gümüşlük'te yaşayan müzisyenlerden Jehan Barbur, Bora Duran ve Gözde Öney de üzüntü ve tepkilerini sosyal medya paylaşımlarıyla dile getirdi.

Gümüşlük Sokak Hayvanları Gönüllüleri'nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"18/02/2019 Pazartesi günü Gümüşlük’te yaşanan zehirlenme vakalarıyla ilgili, toplamda 8 köpek 1 kedimizi kaybettik. 1 köpeğimizi halen bulamamaktayız. Kaybettiğimiz canlardan 3 tanesi sahipli, diğerleri köyümüzde yaşamakta olan, bakımları ve aşıları düzenli olarak yapılan sokak hayvanları. Gümüşlük Sokak Hayvanları gönüllüleri olarak yetkili mercilere şikayet dilekçelerimizi ve ifadelerimizi teslim ettik. Gümüşlük’te bir arada yaşadığımız halk ve esnafların desteği ile yapılan insanlık dışı olayın faillerinin bulunması için var gücümüzle mücadele etmekteyiz. Bu üzücü olaylar köyümüzde 2014 yılından beri sıklıkla yaşanmaktadır. Bu tür münferit olayların güzel köyümüze zarar vermemesi için hep birlikte mücadele etmeye devam ediyoruz. Bizden desteğini esirgemeyen sanatçı dostlarımıza ve STK kuruluşlarına teşekkür ederiz." (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay görevinden istifa etti

SONRAKİ HABER

Leyla Güven’in açlık grevi 107’nci günde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa