02 Ekim 2012 12:17

Müzakereler yeniden başlamalı

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak partisinin yeni dönemdeki ilk grup toplantısında Kürt sorunundaki çözümsüzlüğe dikkat çekti.“Çözüme götürecek bütün çabalara destek veririz” diyen Kışanak, şunları söyledi:“Yeni bir oyalama, kandırma sürecine hiç

Müzakereler yeniden başlamalı
Paylaş

“Çözüme götürecek bütün çabalara destek veririz” diyen Kışanak, şunları söyledi:
“Yeni bir oyalama, kandırma sürecine hiç kimsenin tahammülü kalmadı. Yeni bir diyalog ve müzakere için acil olarak güven geliştirici adımlara ihtiyaç var. Parlamento bu konuda inisiyatif almalı ve ön açısı adımlar atmalıdır” dedi.

Kışanak, “Sorunların çözümünü demokratik siyasette gören BDP, barış ve diyaloğun köprüsüdür. Bunun yıkılmaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN ÜSLUBUNU ELEŞTİRDİ

Kışanak ayrıca PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik Başbakan Erdoğan’ın ‘enstrüman’ şeklindeki yaklaşım tarzının da çözüme katkı sağlamayacağını söyledi. Kışanak, “Kürt halkının politikaları ve çözüm önerileri de muhatabı da bellidir. Kürt halkı Sayın Öcalan’a halk önderi diyor. Özgürlüğünü istiyor. Bunun gerekleri yerine getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

‘EŞİT YURTTAŞLIK’ VURGUSU

Başbakan Erdoğan’ın AKP Kongresindeki konuşmasını ve üslubunu eleştiren Kışanak, “Demokratik bir yaşamdan bahsediyoruz. Kimse kimsenin himayesine girmeyecek. Herkes özgürlükleri ile eşit yurttaş olarak yaşayacak. Bunu kabul ederseniz birlikte yaşamak mümkündür” dedi.

‘VAATLER LİSTESİ TRAJİKOMİK’

Kongrede dağıtılan 63 maddelik listede, kamusal alanda Kürtçenin kullanımına imkan sağlayan vaadi değerlendiren Kışanak, “63 maddenin başka bir trajikomik tarafı var o da bunları söyleyen partinin aynı zamanda Anayasa Uzlaşma Komisyonunda olmasıdır. Orada burada vaat ettiklerinin tamamına karşı çıkıyorlar. Orada ana dile ilişkin getirdiğimiz bütün önerilere itiraz ettiler. Gerçek buradadır” dedi.
(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Nükleer santraller sınıfta kaldı

SONRAKİ HABER

'İtlaf yasası' geri çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...