02 Ekim 2012 12:06

Irak’tan sınır ötesi tezkereye karşı hamle

Irak Hükümeti, Türkiye’ye ait askeri üslerin kapatılması ve yabancı güçlerin Irak topraklarına girişinin yasaklanmasına karar verdi.AFP’nin geçtiği habere göre, Irak Merkezi Hükümeti, Türkiye’ye ait askeri üslerin kapatılması ve yabancı güçlerin Irak topraklarına girişinin yasaklanmas

Irak’tan sınır ötesi tezkereye karşı hamle
Paylaş

AFP’nin geçtiği habere göre, Irak Merkezi Hükümeti, Türkiye’ye ait askeri üslerin kapatılması ve yabancı güçlerin Irak topraklarına girişinin yasaklanmasına karar verdi. Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbag, “Bakanlar Kurulu kendi topraklarındaki yabancı üsler ve birlikleri çıkarmaya ve yabancı güçlerin Irak topraklarına girmesini yasaklamaya karar verdi” dedi. Bir diğer yetkili de bu kararın Duhok’taki Türkiye askeri birliklerini hedef aldığını söyledi. Bölgesel Kürt Yönetimi konuya ilişkin henüz açıklamada bulunmazken, kararın uygulanıp uygulanmayacağı henüz bilinmiyor.

Irak Hükümetinin aldığı bu kararın AKP Hükümetinin Meclise sunduğu sınır ötesi operasyon tezkeresinin ardından gelmesi dikkat çekti. Tezkerenin süresi 17 Ekim’de doluyor ve hükümet yetkinin bir yıl süreyle uzatılmasına ilişkin tezkereyi Meclis Başkanlığına sunmuştu. Tezkere,  4 Ekimde Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zamlar savaş bütçesi için

SONRAKİ HABER

Nükleer santraller sınıfta kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...