21 Şubat 2019 12:37

Kleopatra Koyu'nun kiralanması protesto edildi: Yapılaşma istemiyoruz

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Kleopatra Koyu'nun ihaleyle kiralanmasına karşı eylem yapıldı.

Fotoğraf: Levent Yenigün/DHA

Paylaş

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Kleopatra Koyu'nun ihaleyle 29 yıllığına kiralanmasına karşı eylem yapıldı.

Antalya Barosu, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Tekirova'da yaşayan bazı vatandaşların ihalenin iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava kapsamında koya, mahkeme tarafından bilirkişi heyeti gönderildi. Heyet bölgede inceleme yaparken, Kemer Belediye Başkanı ve başkan adayı CHP'li Mustafa Gül, Kemer Belediye Başkan adayı MHP'li Yusuf Üras, DSP Kemer Belediye Başkan adayı Necati Topaloğlu ve kütle örgütü temsilcileriyle vatandaşlardan oluşan grup yürüyüş yaptı.

"Bunlar son koylarımız", "Yapılaşma istemiyoruz", "Tekirova bizimdir" yazılı dövizler taşıyan grup, yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı.

BÖLGEDE TARİHİ SİT ALANLARI BULUNUYOR

Tekirova Sivil Toplum Platformu Kurucusu Sami Adaletli basın açıklamasını okudu. Kleopatra Koyu'nun milli park statüsünde ve Caretta caretta kaplumbağalarının yaşadığı, içinde tarihi sit alanlarının bulunduğu bir bölge içerisinde yer aldığını vurgulayan Sami Adaletli, "Şimdi biz burayı, alanı tel örgülerle çevirmek maharetiyle, bizlerden çok çok önce var olan canlı popülasyonunu görmezden gelerek, bir sermayedar grup daha da çok para kazansın ve ömürlerinin sonuna dek bir koy sahibi olabilsinler diye yok mu edeceğiz" dedi.

"TORUNLARIMIZA AYNI ŞEKİLDE BIRAKMAK VAZİFEMİZDİR"

Koyun imara açılması halinde özellikle yaz aylarında birçok kişinin burada denize girme imkanının ellerinden alınacağını, teknelerin koyu doğal sığınma limanı olarak kullanamayacağını, tur teknelerinin bölgedeki Kleopatra siluetini turistlere gösteremeyeceğini ve halkın denizlerden tecrit edileceğini söyleyen Sami Adaletli, "Dün bu topraklarda doğmuş, hür yaşamış, gezmiş ve bizlere bırakmış olan dedelerimizin 'Muharrem Koyu', 'Gemi yıkığı', 'Çiftlik', 'Mehmet Ali Bükü' olarak isimler verdiği bu koya, bizler, torunları olarak 'Kleopatra' adını verdik. Yaşatmak, çocuk ve torunlarımıza aynı şekilde bırakmak hakkımız ve vazifemizdir" diye konuştu. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Perihan Mağden ve Gazeteci İnan Ketenciler’in davası ertelendi

SONRAKİ HABER

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yemin etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...