02 Ekim 2012 11:30

Harçlar kalkınca eğitim parasız olmuyor

ÜNİVERSİTELERDE 2012-2013 akademik yılı açıldı. AKP Hükümeti 1.öğretim ve açık öğretimde harçları kaldırdı fakat ikinci öğretimler harç vermeye devam ediyor. Hükümetin harçların kaldırılmasıyla eğitimin parasız hale geldiği yönündeki propagandalar süre dursun, öğrencilerin yemek,

Harçlar kalkınca eğitim parasız olmuyor
Paylaş
Utku Turan

HARÇ YÜZÜNDEN OKULU BIRAKANLAR OLDU

Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi Enes Murat Yıldırım, AKP hükümetinin öğrencilere oyun oynadığını, açık öğretimde kaldırıldı denilen harçların öğrenim ücreti olarak geri alındığını ve 2. öğretim öğrencilerine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığını belirterek “1. öğretimde harçların kaldırılması güzel ama 2. öğretim öğrencilerine de destek çıkılsın. Harç ücretini ödeyemeyip okulu bırakan öğrenciler oldu. Harç paralarını ve diğer masraflarını çıkarmak için çalışanlar oluyor. Türkiye’de bunlar olurken kimse parasız eğitimden bahsetmesin” şeklinde konuştu.

EŞİT ŞARTLAR İSTİYORUZ

Elektrik bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Serhat Baş, harçların sadece 1. öğretimde kaldırılmasının doğru olmadığını vurgulayarak öğrencilerin tek sorununun harçlar olmadığını ve üniversitelerin ticarethaneye dönüştürüldüğünü söyledi. “Harçlar kaldırıldı fakat parasız eğitim isteyen 2 bin 800 öğrenci tutuklu o zaman bu öğrenciler serbest bırakılmalıdır” diyen Baş, zor şartlar altında okumaya çalışan öğrencilere gereken yardımların yapılmasını ve herkesin eşit şartlarda okuduğu bir üniversite istediklerini belirtti.
Ali Bakır ise bilimin kalesi olması gereken üniversitelerin her geçen gün sermayenin ihtiyaçları üzerine kurulduğunun altını çizerek, “Öğrencilere sürekli potansiyel müşteri gözüyle bakılıyor. 1. Öğretimde harçların kaldırılması yeterli değil, öğrencilerin başka sorunları da var” dedi.

İsmini vermek istemeyen başka bir öğrenci ise 1. öğretimde kaldırılan harçların güzel bir uygulama olduğunu ama bunun yeterli olmadığını, tüm harçların kaldırılması gerektiğini söyleyerek “ Harçlar kaldırıldı ama bu sefer bazı üniversitelerde öğrenim ücreti adı altında paralar toplanıyor, sorunlarımız sürekli büyüyor” şeklinde konuştu. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oran: Türkiye, bir parti devleti haline geldi

SONRAKİ HABER

Ağır ve güzel abiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa