21 Şubat 2019 09:28

CHP'den İçişleri Bakanı Soylu'ya çağrı: Üslubundan vazgeçmeli

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, itham edici, milletvekillerini suçlayan, hedef gösteren üslubundan vazgeçmeli.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun itham edici, milletvekillerini suçlayan, hedef gösteren üslubundan vazgeçmesi çağrısında bulundu, sözlerinin ne anlama geldiğini tartarak konuşması gerektiğini söyledi.

Tanrıkulu, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Nusaybin'de işkence gördüğü iddia edilen bir köylünün fotoğrafını gösterdi.

Bu fotoğrafı TBMM Genel Kurulunda da 2 yıl önce gösterdiğini anımsatan Tanrıkulu, Bakan Soylu'ya, bu köylüye yönelik işkence iddialarını sorduğunu belirtti.

Tanrıkulu, Soylu'nun 1 ay boyunca kendisini ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'yu gittiği her yerde, her toplantıda itham ettiğini, hedef gösterdiğini, teröristlikle suçladığını söyledi. Tanrıkulu, o açıklamalardan sonra binlerce tehdit aldığını, sustuklarını, beklediklerini, Soylu'nun bu köylüyle ilgili çok ağır açıklamalar yaptığını, hakkında iddia yokken mahkum ettiğini ifade etti.

Köylünün geçen hafta yargılandığını, beraat ettiğini, suçsuz olduğunun anlaşıldığını ve haksız tutukluluktan dolayı tazminata hak kazandığını ifade eden Tanrıkulu, “Nasıl beraat kararı verilir?​” diyerek bu kişinin üzerine gidilmemesi, yeni deliller üretilmemesi, karara saygılı olunması gerektiğini vurguladı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Süleyman Soylu: Evladımıza tacizci diyen alçaklar gereğini görecek

SONRAKİ HABER

Galapagos’ta nesli tükendiği zannedilen dev kaplumbağa bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...