20 Şubat 2019 17:28
Son Güncellenme Tarihi: 21 Şubat 2019 05:00

Çanakkale Ayvacık'ta 5,4 büyüklüğünde deprem

AFAD, Çanakkale Ayvacık'ta 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,4 ölçtü.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Çanakkale Ayvacık'ta 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Ege ve Marmara'da da hissedildi.
5,4 büyüklüğündeki depremden sonra bölgede 46 artçı sarsıntı meydana geldi.

Ayvacık'ta deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçe genelindeki okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve liselerin bir gün tatil edilmesi kararlaştırıldı. Kararın güvenlik gerekçesiyle alındığı belirtildi.

GECE NELER YAŞANDI?

Depremin büyüklüğüne ve merkezine ilişkin ilk açıklama AFAD'dan geldi.

AFAD'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü ilk açıklamasında 5,5 olarak duyurdu. Kurumdan yapılan ikinci açıklamada ise depremin büyüklüğü 5,4 olarak revize edildi. Kandilli Rasathanesi ayrıca depremin saat 21.23'te, 7.3 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkladı.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ: BAZI BİNALARDA ÇATLAKLAR MEYDANA GELDİ

Valilikten yapılan açıklamada, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesince, saat 21.23'te yaşanan 5 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Ayvacık ilçesi Tartışık köyünün 3,5 kilometre uzağında olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, sarsıntının yerin 5,95 kilometre derinliğinde meydana geldiğinin de tespit edildiği aktarıldı.

Depremin ardından İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin acilen toplandığı ve gerekli çalışmalara başladığı duyurulan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"İlçe kaymakamlıkları, AFAD, emniyet, jandarma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve muhtarlarca bölgede yapılan taramalar neticesinde ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı meydana gelmediği anlaşılmıştır. Taramalar neticesinde ilk gelen bilgilere göre deprem nedeniyle Ayvacık ilçesine bağlı bazı köylerde eski ve oturulmayan binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu bilgisi alınmıştır.

Ayvacık'ta 10'a yakın vatandaşımızın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu bilgisi alınmış olup, merkez ve diğer ilçelerimizde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir başvuru olmamıştır."

VATANDAŞLAR EVLERİNDEN ÇIKTI

Balıkesir'deki Edremit Körfezi’nde de hissedilen deprem nedeniyle endişe duyan bazı vatandaşlar gece sokağa çıktı.

AFAD İL MÜDÜRÜ: İLK ÇALIŞMADA OLUMSUZ BİR DURUMA RASTLAMADIK

Çanakkale Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Levent Yılmaz, Ayvacık ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık" dedi.

Yılmaz, depremle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

AFAD İl Müdürü Yılmaz, şunları söyledi:

"Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık. Şu anda Çanakkale 112 Komuta Merkezi'nde depremle alakalı kriz merkezi oluşturuyoruz. AFAD ekipleri şu anda depremin merkez üssünde inceleme çalışmalarını sürdürüyor."

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise belediye ekipleriyle bölgede çalışma yaptıklarını aktardı.

Şahin, herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını dile getirerek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir yıkım söz konusu değil çok şükür. Tüm ekiplerimiz şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerini sürdürüyor." dedi.

ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN: EVE GİRMEK İSTEMEYENLER SOSYAL TESİSLERE GELEBİLİR

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ayvacık'ta meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Gökhan, "Çok kısa sürdü. Her hangi bir zaiyat yaratmadı. Aşağı yukarı 45 saniye sürdü. AFAD'la toplantı oldu, çalışmalarımız devam ediyor. Şiddetli başlayıp hafif devam etti. Korkanlar var, sosyal tesisleri açık bırakacağız. Eve girmek istemeyenler gelebilir. Tabandan 2 kez vurdu. İnsanların akşamı geçirmeleri için sosyal tesislerimizi sabaha kadar açık bırakıyoruz" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: İLİMİZDE HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

İstanbul Valiliği'nin açıklamasında da "Deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Saat 22.15 itibarıyla GAMER, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve diğer haber merkezleriyle yapılan görüşmelerde, Çanakkale Ayvacık merkezli deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır." denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Hayvan hakları ihlalleri verileri, gerçekleri yansıtmaktan uzak"

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Zenit'e 3-1 mağlup oldu, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...