02 Ekim 2012 09:49

‘Tek suçumuz barış istemek’

Ankara Kadın Platformu bileşeni kadınlar, tutuklu KESK’li kadınların yarın yapılacak duruşması öncesi ‘adalet nöbeti’ tuttu.Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar, “KESK’li kadınlar onurumuzdur”, “Jin jiyan azadi” , “Kadınlar savaş istemiyor” dövizle

‘Tek suçumuz barış istemek’
Paylaş

Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar, “KESK’li kadınlar onurumuzdur”, “Jin jiyan azadi” , “Kadınlar savaş istemiyor” dövizleri taşıdı. Burada platform Kürtçe-Türkçe açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan kadınlar, “KESK’li kadınlar olarak bilinen ve yargılanan 15 kadın Ankara Kadın Platformu üyesidir. Yani yol arkadaşlarımız, kız kardeşlerimiz, dostlarımız, bizim bir parçamızdır” dediler. Kadınların tek suçunun barış istemek olduğunu dile getiren kadınlar, Türkiye’de  kadınların Kürt ve emekçi oldukları için cezalandırıldığını söyledi. “Bu suçta tarafız, tanığız, yan yanayız” diyen kadınlar, yarın adliye önünde, özgürlük taleplerini dile getireceklerini söylediler. Açıklamanın ardından kadınlar, adliye önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

DERSİM’DEN DE DESTEK GELDİ

KESK Dersim Şubeler Platformu da 4 Ekimde Ankara’da olacaklarını açıkladı.

Eğitim Sen Dersim Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen platform üyeleri adına açıklama yapan, Eğitim Sen Dersim Şubesi Kadın Sekreteri Özen Meral Uç, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediklerini dile getirdi. Uç, bu akşam saat 18.30’da bir otobüsle Ankara’ya hareket edeceklerini de sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)


HDK’DEN DESTEK

Halkların Demokratik Kongresi Ankara Kadın Meclisi KESK’li kadınların yargılandığı davanın duruşmasına katılacağını açıkladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, AKP’nin korku imparatorluğu yaratarak yönetmeye çalıştığı vurgulandı. “AKP’nin yandaşı olmadan, hakikati dile getirmekten bir an olsun vazgeçmeden yürüttükleri mücadelelerinde; şiddete karşı barışın sesini yükselten, emekçilerin haklarına sahip çıkan, iktidarın kadın düşmanı yasa ve politikalarına karşı çıkan ve eşit, özgür, demokratik bir Türkiye talebini ifade etmekten asla vazgeçmeyen KESK’li kadınların yanında” oldukları vurgulanan açıklamada, KESK’li kadınların derhal serbest bırakılması istendi. Açıklamada HDK Ankara Kadın Meclisi olarak 4 Ekim günü saat 12.00’de Sıhhiye Köprüsü altında pankart ve dövizleriyle toplanıp, adliye önüne yürüyecekleri duyuruldu.

ÖNCEKİ HABER

Sürgüne iş bırakarak tepki

SONRAKİ HABER

Bahçeli: 2023 bizim projemiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...