20 Şubat 2019 05:03
Son Güncellenme Tarihi: 20 Şubat 2019 09:05

İstinye'de inşaatın istinat duvarı yine çöktü

İstanbul Sarıyer’de bir inşaata ait istinat duvarı çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Duvarın daha önce yine çöktüğü öğrenildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sarıyer İstinye’de bir inşaatın istinat duvarı çöktü. Çökmeyle birlikte yol kenarındaki bir otomobil galerisinin konteyner ofisi de inşaat alanına yuvarlandı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Ofisi çöken otomobil galerisi ortaklarından Metin Ay, daha önce de istinat duvarında çökme yaşandığını belirterek, “İş yerimiz çöktü. Daha önce de burada istinat duvarının olduğu toprak çöktü. Biz kendilerini ikaz ettik. Sadece burayı kapattılar. Belediyeye de şikayet ettik ama sonuç alamadık” dedi. İki ay önce buranın çöktüğünü şimdi ise komple çöktüğünü anlatan Ay “Toprakla birlikte çöken konteynerde Allah’tan kimse yoktu. Bunun altına püskürtme beton yaptılar ama sağlıklı bir şey yapmadılar. Normalde kazık çakıyorlardı, bu maliyetli olduğu için yapmadılar” dedi. Çöken alanda aralıklarla  toprak kaymaları da yaşanırken, belediye ekipleri sokağa şerit çekerek yolu trafiğe kapattı. Oto galerisinde bulunan araçlar ile park halindeki diğer araçlar yeni bir göçme ihtimaline karşı daha güvenli alana götürüldü. AFAD ve Belediye ekipleri çöküntü alanında ve yan tarafındaki iki binada incelemelerde bulundu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hatay Samandağ'da deprem yaşandı

SONRAKİ HABER

Muhammed Culani: Geçmişi, el Kaide'yle bağı, katliamları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...