02 Ekim 2012 09:37

Kentlerin durumu tehlikeli

MİMARLAR Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal, kentlerin durumunun tehlikeli olduğunu belirterek, “Kentler, özellikle başta deprem olmak üzere afetler karşısında sağlıksız, güvensiz yapı stokları ile dolu. Bu kabul edilemez süreci durdurmak elimizde” dedi.Dünya Mimarlık Günü’nün bir haftaya yayı

Kentlerin durumu tehlikeli
Paylaş

MİMARLAR Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal, kentlerin durumunun tehlikeli olduğunu belirterek, “Kentler, özellikle başta deprem olmak üzere afetler karşısında sağlıksız, güvensiz yapı stokları ile dolu. Bu kabul edilemez süreci durdurmak elimizde” dedi.
Dünya Mimarlık Günü’nün bir haftaya yayılan programının açılışı Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi. Törende Fotomaraton yarışmasına katılarak dereceye giren yarışmacılara da plaket ve belgeleri verildi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın yanı sıra çok sayıda mimar katıldı.

MİMARLIKLA DEĞİŞEN KENTLER

Topal, mimarlığı kent gündemine taşımak, mimarlıkla kentlileri buluşturmak amacıyla çeşitli programlar düzenlediklerini ifade ederek, bu yılın temasının ‘Mimarlıkla Değişen Kentler’ olarak belirlediğini söyledi. Kentlerin nerdeyse tamamının teknik ve sosyal altyapı yetersizliklerinin olduğunu vurgulayan Topal, şöyle konuştu: “Kentler, özellikle başta deprem olmak üzere afetler karşısında sağlıksız, güvensiz yapı stokları ile dolu. Büyük kent depremlerinde yaşanan korkunç yıkım ve kayıplar, toplumsal travmalara neden olacak kadar kaygı verecek boyutlara erişmektedir. Bu kabul edilemez süreci durdurmak elimizde. Aklın, bilimin ve uzmanlıkların rehberliğinde kentleri güvenli, sağlıklı, iyi tasarlanmış nitelikli yapılarla ve güçlü şehirsel altyapı sistemleriyle geliştirmek ve bu bağlamda sağlıklaştırmayı, merkezi ve yerel siyasetlerin temel kentleşme stratejisi olarak benimsemeleri ve her türlü uygulamayı bu çerçeve içerisinde uyumlu olarak gerçekleştirmeleridir”
Törende, meslekte 50. ve 30. yılını dolduran mimarlar başarı plaketlerini Kocaoğlu ve Tartan’ın elinden aldı. AKM Fuayesi’nde ise İzmir Mimarlık Sergisi Yarışma açılışı yapıldı.
(İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Antep Tabip Odası’na 24 saat içinde boşaltma tehdidi

SONRAKİ HABER

Mimarlık Şenliği, AOÇ’de başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa