02 Ekim 2012 09:27

43 bin 648 öğrencinin fişlenmesi İçişleri Bakanına soruldu

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır polisince Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde ve bağlı tüm fakültelerinde 43 bin 648 öğrenci hakkında yapılan fişlemeyi İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sordu.Tan, fişlenenler arasında 2009 yılında Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli (Amara) köyündeki y

43 bin 648 öğrencinin fişlenmesi İçişleri Bakanına soruldu
Paylaş

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır polisince Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde ve bağlı tüm fakültelerinde 43 bin 648 öğrenci hakkında yapılan fişlemeyi İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sordu.
Tan, fişlenenler arasında 2009 yılında Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli (Amara) köyündeki yürüyüşte katledilen Mahsum Karaoğlan ve aynı yıl Diyarbakır’da katıldığı yürüyüş esnasında polislerce hedef gösterilerek vurulan Aydın Erdem’in de belgelerinin görüldüğüne dikkat çekerek, “isimlerinin karşısında ‘umut verici olmadıkları’ notları düşülmüş ve son kısımda ise ‘gebertildi’ ibaresine yer verilmiştir” diye belirtti. Tan verdiği soru önergesinde İçişleri Bakanı İ. Naim Şahin’e şu soruları sordu: “Bu söylenenlerin doğruluk payı nedir? Diyarbakır Emniyeti kayıtlarında Dicle Üniversitesinde okuyan öğrencilere ait fişleme dosyaları var mıdır? Bu kayıtlarda Dicle Üniversitesinde görev yapan öğretim üyelerine ait fişleme dosyaları da mevcut mudur? Varsa bu fişleme dosyalarında kaç öğrencinin ve öğretim görevlisinin adı geçmektedir? Bu fişlemeler Diyarbakır Emniyet Müdürünün bilgisi dahilinde mi tutulmuştur? Üniversitelerde okuyanların ve çalışanların fişlemelerin yapılması rutin bir uygulama mıdır? Bakanlığınızda bu fişlemelere ait bir kayıt var mıdır?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Zam şampiyonu çocuk ayakkabısı

SONRAKİ HABER

Burs ve öğrenim kredisi başvuruları 7 Ekimde bitiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...