18 Şubat 2019 12:50

TOBB Başkan Yardımcısı: Devletin piyasaya borcu 100 milyar TL

TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu: İlaç deposundan tutun da yol yapan birçok şirket devletten paralarını alamadığı için zorda.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 10 Şubat’ta gerçekleştirilen Atatürk Kültür Merkezinin temel atma töreninde, mikrofon açık unutulunca bir patronun ekonomik sıkıntılardan yakınarak, “TOKİ bizi perişan etti” demesi, devletin iç piyasaya olan borçlarını yeniden gündeme getirdi. İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu da, firmaların devletten alacağının 100 milyar lirayı bulduğunu belirterek, “İlaç deposundan tutun da yol yapan birçok şirket devletten paralarını alamadığı için zorda” dedi.

Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın sorularını yanıtlayan Zeytinoğlu, yüksek kurdan dolayı yüksek enflasyon ve yüksek faiz sarmalı içerisinde olunduğunu, bu durumun da ekonomide durgunluğu beraberinde getirdiğini ifade etti.

‘2019 ZOR BİR YIL OLACAK’

Zeytinoğlu, “İlaç deposundan tutun da devlete yol yapan birçok şirket, paralarını alamadığı için zorda. Bu firmaların alacağı yaklaşık 100 milyar TL’yi buluyor. Devletin piyasaya olan borçlarını bir an önce ödemesi gerekiyor. Zira devletten alacaklı firmaların zora girmesi ile taşeron firmaların da zarar gördüğünü biliyoruz” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İdlib'de bomba yüklü araçlarla saldırı: 16 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Turgutlu'da çevre için vicdan hareketi: Yaşam alanıma dokunma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...