18 Şubat 2019 06:33

Binali Yıldırım TBMM Başkanlığından istifa edecek, yerine kim geçecek?

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığından istifa edecek.

Fotoğraf: Can Erok/DHA

Paylaş

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığından istifa edecek. Yıldırım, Meclis'te bir veda yemeği de düzenleyecek. 

Uzun süre TBMM Başkanlığı’ndan istifa edip etmeyeceği tartışılan Yıldırım’ın bugün istifasını vermesi bekleniyor. Yıldırım ile istifasının ardından seçime kadar geçici TBMM Başkanlığı’nı yürütecek olan MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan arasında görev teslim töreni yapılacak. Yıldırım akşam da eski TBMM başkanları ve milletvekillerine veda yemeği verecek. Yıldırım’ın istifası, yarın TBMM Genel Kurulu’nda okunacak. Bu işlemin ardından da yeni TBMM Başkanlığı için 5 günlük başvuru süresi başlayacak. Başvurular, 23 Şubat saat 17.00’de sona erecek. Anayasaya göre TBMM Başkanı seçimleri 4 turda yapılıyor. İlk iki turda üçte iki çoğunluk (400), 3. turda ise salt çoğunluk (301) gerekiyor. 

Yıldırım’ın yerine seçilecek TBMM Başkanı için AKP içinde Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ve Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ’ın adı yoğun biçimde konuşuluyor. Bir sürpriz olmazsa bu 3 isimden birinin TBMM Başkanlığı’na aday gösterileceği konuşuluyor. Parti kulislerinde Bostancı’nın adının öne çıktığı kaydediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Konut satışı düştü, yabancılara satışlar arttı

SONRAKİ HABER

İstanbul’da hafta sonu karla karışık yağmur bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...