02 Ekim 2012 08:24

‘Aşk İksiri’ yeniden sahnede

İSTANBUL Devlet Opera ve Balesi, ünlü İtalyan Bestecisi Gaetano Donizetti’nin “Komik Opera” tarzının en önemli örneklerinden biri olan “Aşk İksiri” adlı operasını rejisör Yekta Kara yönetiminde yeniden Kadıköy Süreyya Operası’nda sahneliyor.İlk kez geçtiğimiz sezonda izleyici ile buluşan Aşk İk

‘Aşk İksiri’ yeniden sahnede
Paylaş

İSTANBUL Devlet Opera ve Balesi, ünlü İtalyan Bestecisi Gaetano Donizetti’nin “Komik Opera” tarzının en önemli örneklerinden biri olan “Aşk İksiri” adlı operasını rejisör Yekta Kara yönetiminde yeniden Kadıköy Süreyya Operası’nda sahneliyor.
İlk kez geçtiğimiz sezonda izleyici ile buluşan Aşk İksiri, Nemorino adlı bir gencin, Adina adlı güzel kızı, Aşk İksiri’ni içirerek kendine nasıl aşık ettiğinin hikayesini komik bir dille anlatıyor.
Aslında gerçek olmayan “Aşk İksiri”ni içen Nemorino, bu iksirin etkisine inanarak, özgüvenini yükseltmiş, Adina’nın kendisine aşık olacağına inanmış ve sonunda onu elde etmeyi başarmıştır. Nemorino’nun Adina’yi kendine aşık etme çabaları sırasında, amcası vefat etmiş ve ona büyük bir miras bırakmıştır. Bunu duyan tüm kızlar artık Nemorino’nun peşindedir. Peki, aslında Adina’yi Nemorino’ya aşık ettiren gerçek unsur nedir?  Nemorino’nun aşk iksiri sayesinde kazandığı özgüveni ve inancı mı? Aşk mı? Yoksa Para mi?
Müzikleri ünlü İtalyan Bestecisi Gaetano Donizetti’ye, librettosu Felice Romani ait eserin, orkestra şefliğini Gianluca Bianchi; koro şefliğiniyse Gökçen Koray yapıyor. Dekor Efter Tunç’a ait eserin kostümleri Sanda Zipci, ışık tasarımı Bülent Darcan imzasını taşıyor
Eserde “Adina” rolünü Ayten Telek/Sevim Zerenoglu, “Nemorino” rolünü Caner Akın/Ahmet Baykara oynarken, “Belcore” rolünü Caner Akgün/Önay Günay, “Dulcamara” Ali İhsan Onat/Kevork Tavityan, “Gianetta” rolünüyse Beril Yürekli/Betül Görgülü paylaşıyorlar.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fazıl Say Üçüncü Senfoni’siyle Salzburg’da

SONRAKİ HABER

İBŞT Vişne Bahçesi ile sezonu açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...