16 Şubat 2019 13:33

Cerattepe mücadelesinin 3. yılı: İptal kararı moral kaynağı oldu

Artvin Cerattepe'de doğayı tahrip eden madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan mücadelenin üçüncü yıl dönümünde basın açıklaması düzenlendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Artvin Cerattepe'de 16 Şubat 2016'da, maden şirketi araçlarının bölgeye gitmesini engelleyen yaşam alanı savunucularına güvenlik güçlerinin saldırısıyla büyüyen mücadelenin 3'üncü yıl dönümünde Yeşil Artvin Derneği üyeleri Halit Paşa Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, konuşmasında Artvin halkının Cerattepe mücadelesini sürdürdüğünü belirterek, "Hukuksal olarak halen 730 kişi ile başvurduğumuz Anayasa Mahkemesi'nde başvurumuz inceleniyor. Maden şirketinin 32 hektarlık alan için ÇED izni almış olmasına rağmen 240 hektarlık alanı kapsamına aldı. Rize İdare Mahkemesi'nde açmış olduğumuz dava ise 2018 yılı Aralık ayında sonuçlanmış olup bu yasa dışı izin verilmesi işleminin iptaline karar verilmiştir. Bu karar başından bu yana maden şirketinin ÇED izni alınan alanla yetinmeyeceği, bir kanser hücresi gibi yayılacağı ve bütün Artvin coğrafyasını işgal ederek bize yaşam alanı bırakmayacağı yönündeki söylediklerimizin ne kadar haklı olduğunu göstermesinin yanı sıra mücadelenin bitmediğini, mücadele edenlerin mutlaka kazanacağını, yaşam hakkı mücadelesinin kutsal bir mücadele olduğunu göstermesi açısından büyük önem taşımakta olup bütün halkımız için bir moral ve motivasyon kaynağı olmuştur" dedi.

Demirören Haber Ajansı'nın aktardığına göre Karahan, Cerattepe bölgesindeki su kaynaklarının maden şirketine verildiğini belirterek pazartesi günü dava açacaklarını söyledi. Açıklamanın ardından "Artvin’de maden istemiyoruz" sloganları atıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mısır'da güvenlik noktasına saldırı: Çok sayıda ölü

SONRAKİ HABER

Alper Taş: Beyoğlu’da yeni bir başlangıcın vakti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...