02 Ekim 2012 08:23

Fazıl Say Üçüncü Senfoni’siyle Salzburg’da

“İSTANBUL” ve “Mezopotamya” senfonileri ile dünyada büyük yankı uyandıran Ünlü Besteci ve Piyanist Fazıl Say’ın Üçüncü Senfoni’si “Universe”, 7 Ekim 2012’de, Avusturya’nın Salzburg kentinde ilk kez dinleyicilerle buluşuyor. Eser, ünlü İngiliz Şef İvor Bolton’un y&

Fazıl Say Üçüncü Senfoni’siyle Salzburg’da
Paylaş

“İSTANBUL” ve “Mezopotamya” senfonileri ile dünyada büyük yankı uyandıran Ünlü Besteci ve Piyanist Fazıl Say’ın Üçüncü Senfoni’si “Universe”, 7 Ekim 2012’de, Avusturya’nın Salzburg kentinde ilk kez dinleyicilerle buluşuyor. Eser, ünlü İngiliz Şef İvor Bolton’un yönetiminde, eserin siparişini vermiş olan Mozarteumorchester Salzburg tarafından seslendirilecek.
Eser, Evrenin Genişlemesi, Venüs, Jüpiter’de Fırtına, Dünya Benzeri Gezegen Gliese 581 g, Supernova ve Karanlık Madde bölümlerinden oluşuyor. Say, daha önce orkestralarda hemen hemen hiç kullanılmayan Theremin, Daxophone ve Vibratone gibi birçok yeni enstrüman ile klasik orkestra anlayışına yeni bir bakış açısı getiriyor.                                                                                
Say, eseri günümüz astronomik verilerinden yola çıkarak evren, doğa, insan ve kaos üzerine kurarken, günümüzde bilimin ulaşmaya çalıştığı noktalara da değiniyor. Konserde Salzburg Mozarteum Orkestrası, Say’ın 3. Senfonisi Universe ve Brahms’ın 3. Senfonisi’ni, Say ise Mozart’ın Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan sansürün arkasında durdu

SONRAKİ HABER

‘Aşk İksiri’ yeniden sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...