02 Ekim 2012 08:08

Başbakan sansürün arkasında durdu

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin yeni yasama dönemindeki ilk grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Partisinin kongresinde aralarında gazetemizin de olduğu bazı basın kuruluşlarına uygulanan ambargoyu savundu.Erdoğan, “O medya bize her gün küfür yağdırdığında ona haddini bildirmek de bizim cevabımızdır

Başbakan sansürün arkasında durdu
Paylaş

Erdoğan, “O medya bize her gün küfür yağdırdığında ona haddini bildirmek de bizim cevabımızdır. O gün salonda olan medyadan bize saldıran yok muydu? Vardı. Biz üç beşine böyle bir tavır uyguladık” ifadelerini kullandı.

KONGREYE KATILMAMALARINA KIZDI

CHP ve MHP’nin davet edilmelerine rağmen kongrelerine katılmamalarını eleştiren Erdoğan, muhalefeti eleştirdi. CHP’nin, basına yönelik ambargo nedeniyle kongreye katılmamasına sinirlendiği gözlenen Erdoğan şunları söyledi:
“Birinin bahanesi şu: Bazı gazetelerin kongreye davet edilmemesi. Etmem bu bizim sorumluluğumuz. Etmem. Nerden çıkıyor bu? Her gün yalan yanlış her şeyi yazacaksın. Buna rağmen biz davet edeceğiz. Yok böyle 25 kuruşa simit. Basına engel konulmazmış. Konulmaz, öyle bir derdimiz yok.”

ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ!

Konuşmasında geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen parti kongresine değinen Erdoğan, “Kongremiz sadece Türkiye’nin değil, bölgemizin ve dünyanın gözünün üzerimizde olduğu bir zirveye dönüştü. Yurtdışından bu kadar ilgi gören pek az kongre yaşanmıştır” sözleriyle kendisini ve partisini övmekten geri durmadı.

‘ÇOK BOYUTLU’ DIŞ POLİTİKADAN MEMNUN

CHP’nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili verdiği önergeyi de eleştiren Erdoğan,
“Gensoruyu da maalesef sulandırdınız. Gensoru ile alacağınız bir yol olmadığını bile bile bu yollara tevessül etmeniz TBMM’nin onuruyla oynamaktır” sözlerini kullandı. “Dışişleri ile alakalı gensoru oylamasında da gerekli dersi alacaklar” diyen Erdoğan, konuşmasında “çok boyutlu” olarak tarif ettiği hükümetin dış politikasından memnuniyetini bir kez daha yineledi. (ANKARA)


YENİ DOĞMUŞ ÇOCUKLARA 2071 HEDEFİ

Geçtiğimiz yıl vizyonlarını 2023 olarak derinleştirdiklerini belirten Erdoğan, kongrede ise
2071 hedefini ortaya atmıştı. “2023 ile birlikte yeni doğmuş ve bugün ilkokula başlayan yavrularımıza yeni bir hedef ortaya koyduk Pazar günü. Menzili de Alparslan’ın 1071 Malazgirt zaferinden hareketle 2071 yılı olarak belirledik” diyen Erdoğan şunları söyledi: “Bu dönemde kronik meseleleri de geride bırakarak Türkiye’yi yeniden yapılandırmanın taşlarını tamamlayacağız.”


‘3 ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTAMIZ VAR’

Önümüzdeki 3 yıl içindeki seçim takvimini hatırlatan Erdoğan, “Artık önümüzde üç önemli dönüm noktası var” dedi. “Kişisel ihtirasların peşinde koşmadıklarını” iddia eden Erdoğan, şunları söyledi:
 “27 Ekim 2013 yılı olarak belirlediğimiz yerel seçimler var. Belediyecilik bizim işimiz.
2014’ün Ağustos ayı sonunda cumhurbaşkanlığı seçimleri var. İlk defa cumhurbaşkanı halkın doğrudan kendi oylarıyla belirlenecek
2015 yılının Haziran ayında milletvekili genel seçimi var. 2015 seçimi 2023 hedeflerini hayata geçirmemiz açısından kritik bir seçim olacak.
“2071 hedeflerini somutlaştırmak inşallah yine AK Parti’ye nasip olacak.”


‘MEN DAKKA DUKKA’

Geçtiğimiz yasama döneminde, tutuklu vekillerin durumu nedeniyle Meclis açıldıktan sonra bir süre Genel Kurul çalışmalarına katılmayan CHP’nin bu protestosunu hatırlatan Erdoğan, sert konuştu. “Bunlar geçtiğimiz yıl Meclis açılırken de böyle garip tavırlar içine girdiler. Bize diz çöktürmekten bahsettiler. Sonra ne oldu. Kendileri diz çöktü” diyen Erdoğan,
“Dürüst olacaksın. Dürüst olmazsan Arapların bir atasözü var: Men Dakka dukka (Eden bulur)” dedi.

CHP’YE YİNE AYNI ÇAĞRI

Kongrede CHP’ye yaptığı çağrıyı yineleyen Erdoğan, “Gelin terör meselesine köklü çözüm için birlikte çalışalım. Biz bu çağrımızda samimiyiz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun Oslo Görüşmeleriyle ilgili basına açıkladığı belgelerin gerçek olmadığını belirten Erdoğan, CHP’den bu çağrıya yanıt vermesini istedi. Erdoğan’ın Kürt sorununa ilişkin konuşmasında sadece CHP’ye çağrı yapması ise dikkat çekti.

ÖNCEKİ HABER

Bakan, El Arabiya'yı yalanladı

SONRAKİ HABER

Fazıl Say Üçüncü Senfoni’siyle Salzburg’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...