02 Ekim 2012 07:12

Bakan, El Arabiya'yı yalanladı

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, El Arabiya televizyonunun, Akdeniz’de düşürülen TSK’ye ait savaş jetiyle ilgili ortaya attığı iddiaları yalanladı.Yılmaz, “İlk bilgilere göre, iddia edilen hususların hiçbirisi kesinlikle doğru değildir. Bu iddialara itibar edilmemelidir” dedi.Kültür ve Turizm Bakanlığın

Bakan, El Arabiya'yı yalanladı
Paylaş

Yılmaz, “İlk bilgilere göre, iddia edilen hususların hiçbirisi kesinlikle doğru değildir. Bu iddialara itibar edilmemelidir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının, 2013 Piri Reis Haritasının 500.yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Dışişleri Bakanlığının bu iddiaları incelediğini söyledi.

‘YALAN BİLGİ VERMEDİK’

Dezenformasyon yapıldığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: “Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yalan bilgi vermez. Bu millete ne bilgi verildiyse, doğrudur. Hiçbir yanlışlık yoktur, çelişen bir durum yoktur. Farklı görülen şeylerin izaha ihtiyacı vardır. Gerekli açıklama yapılacaktır” dedi.

İDDİA NEYDİ?

Geçtiğimiz günlerde Suriye Hükümetine ait olduğunu öne sürdüğü bazı gizli belgeleri yayımlayan El Arabiya televizyonu, savaş jetinin Tartus’ta bulunan Rus üssünün koordinasyonuyla düşürüldüğü iddia etti.

Televizyon, iki pilotun önce sağ olarak ele geçirildiğini daha sonra da Şam Yönetimine bağlı askerler tarafından öldürüldüğünü savundu.

Diğer yandan Türkiyeli yetkililer, yaşamını yitiren pilotlar Gökhan Ertan ile Hasan Hüseyin Aksoy’un naaşlarına denizin 1300 metre derinliğinde ulaşıldığını açıklanmıştı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

7 ilde operasyon onlarca kişi gözaltında

SONRAKİ HABER

Başbakan sansürün arkasında durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...