14 Şubat 2019 15:16

ETHA muhabiri Adil Demirci için tahliye kararı verildi

ETHA muhabiri Adil Demirci’nin yargılandığı davanın 2. duruşmasında mahkeme Adil Demirci için tahliye kararı açıkladı.

Fotoğraf: Adil Demirci-Facebook

Paylaş

Aralarında ETHA muhabiri Adil Demirci ve ESP'lilerin de olduğu 6'sı tutuklu 23 kişinin yargılandığı davanın 2. duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

ETHA’nın haberine göre, duruşmaya Almanya Başkonsolosu Reiffenstuel, Batı Alman Eğitimci ve Bilimciler Sendikası (GEW) üyesi Sabine Skubsch, Köln Belediyesi Sol Parti Encümeni Jörg Detjen, SPD Milletvekilli Rolf Müntzenich, Yazar Günther Wallraff, SPD eski Eğitim ve Bilim Bakanı NRW Anke Brunn katıldı.

Tutuksuz yargılananların savunmasının ardından Mahkeme heyeti, diğer sanıklarla ilgili yazılan yazılara gelen cevapların dosyaya eklenmesine karar verdi.

Savunmaların ardından mütalaa veren sevcı; Ali Karaçay, Adil Demirci, Ersin Sedefoğlu, Engin Sınağ, Hasan Kılık'ın tutuksuz yargılanmasını isterken Gönül Gören'in ise tutukluluk halinin devamını ve tüm sanıklar için adli kontrol uygulaması talep etti.

Daha sonra tutuklu yargılananların savunmasına geçildi. Adil Demirci, iddianamede suç olarak gösterilen cenaze ve anma etkinliklerine gazeteci olarak katıldığını belirterek bunun suç olmadığını söyledi. Demirci'nin avukat Keleş Öztürk, müvekkili Adil Demirci'nin yurtdışı yasağı uygulanmasının ikinci bir mağduriyet yaratacağını ifade etti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti ETHA muhabiri Adil Demirci ile Hasan Kınık'ın tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı ise 30 Nisan 2019 tarihine erteledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İZELMAN'da yeni teklif: Enflasyon artı 2 puan

SONRAKİ HABER

Hayvan hakları araştırma komisyonu neden kurulmuyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa