08 Nisan 2011 10:37

Metin Göktepe ödülleri yarın veriliyor

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen “Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri” yarın düzenlenecek törenle sahiplerini buluyor. Ödül töreninden önce, Metin Göktepe’nin anısına bir de panel gerçekleştirilecek. Panel, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) İstanbul Cağaloğlu’ndaki binasında bu

Metin Göktepe ödülleri yarın veriliyor
Paylaş

Ödül Töreni de, yine TGC Burhan Felek Salonu’nda panelden sonra gerçekleştirilecek. Ardından da, meslektaşları, ailesi ve dostları, TGC lokalinde Metin Göktepe’nin doğum gününü kutlayacaklar.

AHMET ŞIK-NEDİM ŞENER ÖDÜLÜ

Metin Göktepe Ödül Jürisi bu yıl daha önce Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’ni haber dalında kazanan, ancak şu anda cezaevinde bulunan Ahmet Şık ve Nedim Şener adına da bir ödül vermeyi kararlaştırdı. Ahmet Şık-Nedim Şener Ödülü’nü, Evrensel gazetesinde 2 Mart 2011 günü “Bu manşet 301’lik olurdu” başlığıyla manşetten yayımlanan haberiyle Hilal Yağız kazandı.

Bu yılki yarışmada Yazılı Haber Ödülü’nü, “AİHM’de vahim savunma” başlıklı haberiyle Kemal Göktaş kazandı. 14 Ağustos 2010 günü Vatan gazetesinde manşetten yayımlanan haberde, şöyle deniliyor: “Hrant Dink’in AİHM’de açtığı davaya Ankara şaşırtan bir savunma gönderdi: Dink Türklüğü tahkir etti, halkı kışkırttı. Koruma da istemedi. Davayı reddedin.”

Görüntülü Haber Ödülü’nü ise, CNN-Türk televizyonunda 17-22 Ocak tarihlerinde yayımlanan “Hizbullah’ın dünü bugünü” başlıklı haberiyle Göksel Göksu kazandı.

Fotoğraf Ödülü’nü ise, “Sen Yanmazsan, Ben Yanmazsam” adlı fotoğrafı ile Hürriyet Daily News Muhabiri Selahattin Sönmez kazandı.

Doğan Haber Ajansı Diyarbakır Muhabiri Cem Emir’in, ‘Son Görünüş’ adlı fotoğrafı da, fotoğraf dalında Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Bu yılki yarışmada Yerel Gazetecilik Ödülü’nü ise, 17 Ağustos 2010 tarihinde Batman Çağdaş gazetesinde yayımlanan “Siyaset Tuluma Girdi” başlıklı haberiyle Barış Arslan kazandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek ve meslek örgütleri 1 Mayıs için birleşti

SONRAKİ HABER

Değişimi kendimizden başlatacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...