13 Şubat 2019 16:04

İzmir'de kamu emekçileri 92. kez oturma eyleminde buluştu

KESK İzmir Şubeler Platformu ihraçlara karşı her hafta gerçekleştirdikleri oturma eylemlerinin 92. haftasında bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Karşıyaka İskele karşısında, 900 gündür KHK’li ihraçlar için basın açıklaması düzenleyen KESK İzmir Şubeler Platformu, bir araya gelerek OHAL komisyonunun lağvedilmesi taleplerini yineledi.

Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç’ın okuduğu basın açıklamasında “KHK’ler gidecek biz kalacağız, işimize geri döneceğiz” sloganları atıldı. Kılıç açıklamasında “Bugün yine adaleti ve hukuku aramak için bir araya geldik. Onlar koltuklarına gömüldüğü sırça köşklerinde oturuyorken, bizler yağmur, çamur demeden 900 gündür gasp ettikleri işimizi geri almak için 92. oturma eylemimizi yapıyoruz” dedi. OHAL İnceleme Komisyonunun ihraç edilenlerin iadesine karar verme yetkisi ile donatılsa da esasen hukuk sisteminde tarifinin bulunmadığını belirten Kılıç, “Kamu emekçilerinin hukuka uygun olarak kazanılmış sosyal ve ekonomik hakları, idari tasarrufla hukuka aykırı olarak elinden alınmaktadır” diye konuştu.

KESK’lilerin ihraçlarının ana nedeninin anayasa ve uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınan sendikal eylem ve etkinliklerin olduğunu hatırlatan Kılıç, “Hukuksuzluğu tescil etmek için kurulan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmeli ve haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan ihraç edilmiş kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir. Bizler taleplerimiz gerçekleşene kadar mücadeleyi sürmeye kararlıyız” dedi.

Açıklamada KPSS’de birinci olan fizik öğretmeni Deniz Eren’in mülakatta elenmesine de tepki gösterilerek, “Deniz Eren yalnız değildir” sloganı atıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TRT, Demirtaş videosunu YouTube’dan kaldırttı: Telif mi, sansür mü?

SONRAKİ HABER

Bahçeli: Gizli kapaklı ilişki ağları deşifre oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...