13 Şubat 2019 13:34

Yüksek fiyatlar ve KPSS adaletsizliği TBMM’nin gündemine giremedi

Yüksek fiyatlar ve mülakat adaletsizliğine ilişkin sunulan araştırma önergeleri AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

TBMM Genel Kurulunda, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin önerileri kabul edilmedi. Genel Kurulda, ilk olarak İYİ Parti'nin gıda fiyatlarındaki artışla ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

Öneri üzerinde İYİ Parti Grubu adına söz alan Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, hükümete göre, gıda fiyatlarındaki artıştan çiftçi, manav, marketçi, halci, hatta bu gıda ürünlerini taşıyan TIR şoförlerinin bile suçlu olduğunu ifade etti.

“Köprülere zam yapan, mazotu uçuran, gübre fiyatlarını katlatan siz değilsiniz; tarım girdilerini artıran siz değilsiniz. Siz, hep masum oldunuz” diyen Yokuş, hükümetin, iç piyasayı baskılamaktan başka hiçbir şey yapmadığını söyledi.

Kürsüye kasketle çıkan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise “Bu şapka size bir şey hatırlatıyor mu?​” diye sordu. Gaytancıoğlu, ‘milletin efendisi’ olan köylünün unutulduğunu söyledi.

Çiftçinin borcunun 110 milyar lira, tarlasının da ipotekli olduğunu savunan Gaytancıoğlu, “Başka ülkelerin çiftçilerini destekliyorsunuz ama kendi çiftçiniz aklınıza bile gelmiyor. Tarlada çiftçinin yangınını söndürmeden, tanzim satışlarla, kısa vadeli uygulamalarla bu iş olmaz. Köylüyü kalkındırmadan bu iş olmaz” dedi.

AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç, CHP'ye yönelik, “Çiftçi sizin dönemlerinizi hiç hatırlamak istemiyor” diye konuştu.

Gıda fiyatlarında beklenmeyen, makul sayılmayacak artış olduğunu dile getiren Kılıç, dolar kurlarındaki artışın en fazla tarım sektörünü etkilediğini söyledi.

Yunus Kılıç, birçok alanda düzenlemeler yapıldığını belirterek, “Bunların artışlarındaki sebepler sağlıklı ve doğru olsaydı, tanzim satışlar açıldıktan sonra fiyatlar yarıya iner miydi? Yakın zamanda, yaz mevsiminin gelmesiyle beraber, gıda enflasyonu da genel enflasyon seviyelerine inecektir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, öneri oylanmadan önce, Gaytancıoğlu'nun taktığı kasketi alarak, “Manisa'da bir gelenek var. Fiyatlar açıklandığında çiftçi memnunsa şapkayı havaya fırlatır, memnun değilse yere atardı. Çiftçi, sizin döneminizde şapkayı yere atıyor” dedi.

Konuşmaların ardından İYİ Parti'nin önerisi reddedildi.

HDP'nin “Kamu personeli alımında mülakatlarda yapılan usulsüzlükler” konulu; CHP'nin “FETÖ-Beyaz TV ilişkisi” konulu araştırma önergelerinin bugün ele alınması önerileri yine MHP ve AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Bedelli askerlikte yaş sınırının kalkacağı iddia edildi

SONRAKİ HABER

DİSK 52 yaşında: Vakit işçi sınıfı için yeniden ayağa kalkış vaktidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...