01 Ekim 2012 10:56

İstanbul enflasyonu yüzde 11’i buldu

İSTANBUL’da Eylül ayında perakende fiyatlar yıllık bazda yüzde 10.78 oranında artış gösterdi. Perakende fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1.34 oranında, toptan eşya fiyatları ise yüzde 0.93 oranında arttı. Geçen yıl Eylül’de yıllık enflasyon yüzde 6.10 düzeyinde gerçekleşmişti.İstanbul Ticaret Od

İstanbul enflasyonu yüzde 11’i buldu
Paylaş

İSTANBUL’da Eylül ayında perakende fiyatlar yıllık bazda yüzde 10.78 oranında artış gösterdi. Perakende fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1.34 oranında, toptan eşya fiyatları ise yüzde 0.93 oranında arttı. Geçen yıl Eylül’de yıllık enflasyon yüzde 6.10 düzeyinde gerçekleşmişti.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından İstanbul ili için hazırlanan 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi Eylül ayı verilerini açıkladı. 2012 yılı Eylül ayında yeni eğitim yılının başlaması ile giyim harcamaları grubunda yer alan bazı ürünlerdeki fiyat artışları, şehiriçi ulaşım ücretlerine yapılan resmi zamlar, petrol ürünlerinde yapılan yukarı yönlü fiyat ayarlamaları bu ayki enflasyon üzerinde etkili oldu. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan tarımdaki istikrarı yanlış anlamış

SONRAKİ HABER

İngiliz tarihçi Hobsbawm yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...