12 Şubat 2019 14:16

Eski Yargıtay üyesi Refik Sarıoğlu'ya hapis istemi

Eski Yargıtay üyesi Refik Sarıoğlu'nun yargılandığı davada ‘terör örgütü üyeliği’ iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

KHK ile meslekten ihraç edilen eski Yargıtay üyesi Refik Sarıoğlu'nun yargılandığı davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca esas hakkında mütalaa verildi. İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince Yargıtay ek binadaki salonda görülen duruşmaya, tutuklu sanık Sarıoğlu ve avukatı katıldı.

Dosyaya gelen cevap ve belgelerin okunmasının ardından söz verilen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mutahhar Keleşoğlu, sanık hakkında hazırlanan esas hakkındaki mütalaayı okudu.

Örgütün yapısı, tanık beyanları, sanık savunması ile toplanan bilgi ve belgelere yer verilen mütalaada, tanık beyanları ile diğer bilgi ve belgelere göre sanık Sarıoğlu'nun FETÖ üyesi olduğu iddia edildi.

Esas hakkındaki mütalaada sanığın örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğu, sıkı bir disiplinle örgütün stratejisi, yapılanması, faaliyetleri ve amacına uygun hareket ettiği ve ‘silahlı terör örgütü üyesi’ olma suçunu işlediği sonucuna varıldığı belirtildi.

Mütalaada, sanığın ‘örgüt üyesi olma’ suçundan TCK'nin 314/2 ve terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1 maddeleri uyarınca 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mütalaaya karşı söz verilen sanık ve avukatı, esas hakkındaki savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için süre verilen sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı. Duruşma, 13 Mart'a bırakıldı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Temiz hava hakkı için 60 bin imza Mecliste

SONRAKİ HABER

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu: Giriş sınavlarını getirmek üzereyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...