01 Ekim 2012 10:54

Bayık: Görüşmek için samimiyet gerek

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık, yeni bir Oslo süreci yaşanabilmesi için her şeyden önce samimiyet ve ciddiyet gerektiğini söyledi.Bayık, Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat gazetesine yazdığı ‘Önce samimiyet ve ciddiyet’ başlıklı yazısında görüşmelerin yeniden başlaması için Abdullah &Oum

Bayık: Görüşmek için samimiyet gerek
Paylaş

Bayık, Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat gazetesine yazdığı ‘Önce samimiyet ve ciddiyet’ başlıklı yazısında görüşmelerin yeniden başlaması için Abdullah Öcalan için sağlık, güvenlik ve özgürlük taleplerinin dikkate alınması gerektiğini, bunun olmadığı koşullarda yeni bir Oslo sürecinden söz etmenin samimiyetsizlik olacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın “İmralıyla yeniden görüşülebilir’ açıklamasını değerlendiren Bayık, Başbakan’ın aylardır sert demeçler verdiğini, BDP’ye her gün hakaret ettiğini bu dönemde görüşmelerin yeniden başlayabileceğine dair verdiği mesajın beklenti ve oyalama yaratmak amacı taşıdığını belirtti.

Oslo’da gerçekleşen görüşmeleri bizzat Başbakan Erdoğan’ın sonlandırdığını yazan Bayık, Başbakanın psikolojik bir savaş yürttüğünü ve bu anlayışını değiştirmeden İmralı’yla görüşülebilir sözlerinin hiçbir anlam taşımadığını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis, Gül-Erdoğan polemiğiyle açıldı

SONRAKİ HABER

Başbakan tarımdaki istikrarı yanlış anlamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa