12 Şubat 2019 12:00

DİSK 52. yılını Saraçhane Parkı’nda kutlayacak

DİSK 52. kuruluş yıl dönümünü, 1961 mitingine ev sahipliği yapmış Saraçhane Parkı’nda kutluyor.

Fotoğraf: DİSK

Paylaş

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından yapılan açıklamada “Konfederasyonumuzun 52. kuruluş yıl dönümünü sınıf mücadelesinin bir dönüm noktası olan, Türkiye işçi sınıfının ayağa kalktığı 1961 mitingine ev sahipliği yapmış Saraçhane Parkı’nda kutluyoruz” denildi.

Saraçhane Parkı’nın DİSK’in kuruluşuna giden yolda önemli bir kilometre taşı olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi; “Türkiye işçi sınıfının ayağa kalktığı yerdir. 31 Aralık 1961’de sendika, toplu sözleşme ve grev hakkını savunmak için on binlerce işçi Saraçhane Parkı’nı doldurmuş; Saraçhane mitingi işçilerin bir sınıf olarak Türkiye sahnesine çıktıkları gün olarak tarihe geçmiştir. Mitingin ardından gelişen süreçte Konfederasyonumuz DİSK 1960’lı yıllarda giderek yükselen işçi sınıfı hareketinin bir sonucu olarak doğmuştur.

DİSK 50 yılı aşkın bir süredir, emeğin hakları için, işçi sınıfının ekonomik, sosyal ve sendikal hakları için mücadele etmektedir.”

DİSK’in katılım çağrısı yaptığı kutlama, 13 Şubat 2019 Çarşamba saat: 14.00’da Saraçhane Parkı’nda gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KHK mağdurları: OHAL Komisyonu derhal kaldırılmalı

SONRAKİ HABER

TMMOB'den yerel seçim açıklaması: Kimliksiz bir Adana yarattılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...