01 Ekim 2012 10:08

Beylikdüzü’nde 4+4+4 paneli

İSTANBUL Beylikdüzü’nde bulunan Adnan Kahveci Sitesi’nde 4+4+4 üzerine panel yapıldı.  Site halkının düzenlediği panele Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu ve Eğitimci Mustafa Yıldız konuşmacı olarak katıldı. Panelde 4+4+4 sisteminin, üretimin yeniden şekillenmesi

Beylikdüzü’nde  4+4+4 paneli
Paylaş

İSTANBUL Beylikdüzü’nde bulunan Adnan Kahveci Sitesi’nde 4+4+4 üzerine panel yapıldı.  Site halkının düzenlediği panele Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu ve Eğitimci Mustafa Yıldız konuşmacı olarak katıldı. Panelde 4+4+4 sisteminin, üretimin yeniden şekillenmesi amaçlı, sistemin kalifiye eleman yetiştirmeye dönük yeniden yapılanması anlamına geldiği belirtilirken, eğitimin kademeli olarak bölünmesinin çocuk işçiliğinin önündeki engelleri kaldırdığı dile getirildi.
Yine sistemin daha çok elemanın yanı sıra, sorgulamayan, araştırmayan ama bir o kadar da kalifiye olmuş elemana ihtiyacı ortaya çıkarmasından kaynaklı 4+4+4’ün dindar nesil yetiştirme projesi olduğu vurgulandı. Getirilen sistemin eğitimin tümden özelleştirilmesinin de bir aracı olduğu ifade edildi.
Söyleşi şeklinde devam eden panelde, 4+4+4’e  karşı durmanın aynı zamanda sistemin kendisine karşı duruş olduğu belirtilerek, mahallelerde birlik olarak halk meclisi şeklinde örgütlenme ve bilgilendirme toplantılarının devam etmesi gerektiği dile getirildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de eğitimcilerden 4+4+4’e karşı eylem

SONRAKİ HABER

Öğrenciler ‘harç yasalarını’ hazırladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...