01 Ekim 2012 10:06

‘Deniz Zarakolu serbest bırakılmalı’

ULUSLARARASI Yayıncılar Birliği (IPA) yargılanmaları süren yayıncı Ragıp ve Deniz Zarakolu hakkındaki suçlamaların kaldırılmasını ve Deniz Zarakolu’nun hemen serbest bırakılması için çağrıda bulundu.Bilgi Üniversitesi’nde siyaset bilimi doktora öğrencisi olan ve BDP Siyaset Akademisi’nde ders veren Deniz Zarakolu, d&uu

‘Deniz Zarakolu serbest bırakılmalı’
Paylaş

ULUSLARARASI Yayıncılar Birliği (IPA) yargılanmaları süren yayıncı Ragıp ve Deniz Zarakolu hakkındaki suçlamaların kaldırılmasını ve Deniz Zarakolu’nun hemen serbest bırakılması için çağrıda bulundu.
Bilgi Üniversitesi’nde siyaset bilimi doktora öğrencisi olan ve BDP Siyaset Akademisi’nde ders veren Deniz Zarakolu, dün ikinci duruşması başlayan KCK davası kapsamında 7 Ekim 2011’den beri tutuklu bulunuyor.
Türkiye’de onlarca yazar ve yayıncının tutuklu olduğunun ya da yargılandığını hatırlatıldığı açıklamada yayıncılarla ilgili yapılan insan hakları ihlallerine dikkat çekildi.
IPA’nın pek çok yazar ve entelektüelin yalnızca yazıları ve yayınları nedeniyle suçlandıklarına inandığı vurgulandı ve bu durumun Türkiye’nin insan hakları yükümlülüklerinin ihlali olarak değerlendirildiği bildirildi.
Dünya çapında kitap ve dergi yayıncılığının tüm unsurlarını temsil eden küresel sivil toplum örgütü IPA’nın açıklamasında, Türkiye’de tutuklu ya da yargılanmakta olan yazar sayısının dünyadaki tüm ülkelerdekinden daha fazla olduğu da belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahallelinin itirazına rağmen baz istasyonu kaldırılmıyor

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de eğitimcilerden 4+4+4’e karşı eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...