11 Şubat 2019 06:50

İsmail Rüştü Cirit yeniden Yargıtay başkanı seçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a beraat kararı ile gündeme gelen ve 4 yıllık görev süresi dolan İsmail Rüştü Cirit, yeniden Yargıtay başkanlığına seçildi.

Yargıtay Başkanlığı amblemi

Paylaş

Yargıtay Başkanlığına İsmail Rüştü Cirit yeniden seçildi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle Yargıtay Büyük Genel Kurulunca seçim yapıldı.  Seçime tek aday olarak giren Cirit, 363 oyla yeniden başkanlığa seçildi.

Yaş haddinden emekli olması için yaklaşık bir yıllık süresi kalan Cirit, emekliye ayrılacağı 23 Mart 2020'ye kadar görevde kalacak.

İsmail Rüştü Cirit 21 Mayıs 2016’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki günlük Rize ziyaretinde Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile birlikte çay toplaması gündem olmuştu. Cirit, 2003’de Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğunda Akbil yolsuzluğu davasında 14 yıl hapsi istenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a beraat kararı ile gündeme gelmişti. 

İSMAİL RÜŞTÜ CİRİT KİMDİR?

Burhaniye'de 23 Mart 1955'te dünyaya gelen Cirit, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1978'de mezun oldu.

Burhaniye hakim adayı olarak mesleğe başlayan Cirit, sırasıyla Hakkari, Araklı, Ahlat Hakimliği, Zile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Kadıköy Hakimliği ve Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Yargıtay üyeliğine 2004'te seçilen Cirit, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 2011'de Yargıtay 13. Ceza Dairesi Başkanlığına, bu görevini sürdürürken 10 Şubat 2015'te Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Yargıtay Birinci Başkanlığına seçilmişti. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

BAFTA 2019’da en iyi film ödülü Roma’ya gitti

SONRAKİ HABER

Ukrayna'da polis karakoluna saldırı: 10 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...