01 Ekim 2012 09:46

Çanakkale Bianeli’nde kurgular ve karşı duruşlar

3. Uluslararası Çanakkale Bienali, günümüzün siyasal, ekonomik ve toplumsal gerçeklerini sorgulayan, irdeleyen, eleştiren kurgular ve karşı duruşlar içeren sanat yapıtlarını Çanakkale’de sergiliyor. 3 Kasıma kadar devam edecek olan Çanakkale Bianeli bu sene ‘Kurgular ve Karşı Duruşlar’ temasıyla düzenleni

Çanakkale Bianeli’nde kurgular ve karşı duruşlar
Paylaş
Özcan Yaman

Beral Madra, Fırat Arapoğlu, Seyhan Boztepe, Deniz Erbaş oluşan küratör ekibi, Mısır’dan Fransa’ya, Rusya’dan İngiltere’ye farklı coğrafyalardan önde gelen sanatçıları, Adana’dan Ankara’ya, İstanbul’dan Mardin’e uzanan Türkiye coğrafyasından farklı kuşaklardan sanatçıları 3. Uluslararası Çanakkale Çağdaş Sanat Bienali’ne çağırıyor.

Bienal’in ana mekanları ise şehrin merkezinde yer alan Eski Otogar Binası ve Deposu olacak. Paralel etkinlikler ve mekana özel sanatçı projeleri ise Korfmann Kütüphanesi, Ermeni Kilisesi ve Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nin yanı sıra beklenmedik kamusal alanlarda ve mecralarda izlenebilecek.

YARATICI VE YENİLİKÇİ PROJELER HAYATA GEÇECEK

Bienal Paralel etkinlikleri kapsamında hayata geçirilecek Mustafa Horasan ve Halil Turhanlı gibi isimlerin katılacağı atölye, açık oturum ve konferanslarla Bienal’in kavramsal çerçevesinin geniş ölçekli bir düşünme ve tartışma düzlemine taşınması sağlanacak.

Bienal Genç, Bienal Çocuk ve Bienal Engelsiz, etkinliğin farklı kesimlerle daha etkin buluşması yönünde yaratıcı ve yenilikçi projelerini hayata geçirecek.

3. Uluslararası Çanakkale Bienali günümüzde gerçekleşen sanatın üretim için izlenme ve algılanma alanı olmayı amaçlıyor. Küresel ölçekte yeniden çizilen coğrafyaları, tekrar bedenleşmeye çalışan neo-liberal ekonomiyi, özellikle Ortadoğu’da gözlemlenen politik dönüşümleri ve bunların gündelik yaşama bulaşan durumlarını görünür kılarken belirli bir kavram üzerinden bir araya gelen işlerle ya var olan durumun bir manzarasını sunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şefika Kutluer Mevlana için çaldı

SONRAKİ HABER

Öğrenciler biçare hazırlığa bir çare

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...