10 Şubat 2019 11:58

Filistin, ABD’nin ‘İran Zirvesi’ne katılmayacak

Filistin Kurtuluş Örgütü, ABD’nin Polonya’da düzenlemeyi planladığı Ortadoğu zirvesine katılmayacaklarını açıkladı.

Arşiv | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri ve Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, ABD’nin Polonya’da düzenlemeyi planladığı Ortadoğu zirvesine katılmayacaklarını duyurdu.

Ureykat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tutumumuz net. Bu konferansa katılmayacağız ve kimseye Filistin adına konuşma yetkisi vermediğimizi vurguluyoruz. ABD yönetimi, uluslararası hukuka aykırı aldığı tüm kararlarla herhangi bir barış sürecini gözetmekten kendini izole etmiştir” ifadesine yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ortadoğu turu kapsamında gittiği Mısır’ın başkenti Kahire’de, ABD’nin Fox News televizyonuna verdiği röportajda, Polonya’da 13-14 Şubat’ta İran’ın bölgedeki “istikrarsızlaştırıcı” faaliyetlerinin ele alınacağı dünyanın dört bir yanından ülkelerin katılacağı zirve gerçekleştireceklerini duyurmuştu.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahatpişe ise zirveyi yeni bir “fitnenin” başlangıcı olarak değerlendirmişti. Polonya’nın Tahran Maslahatgüzarı Wojciech Unolt da İran Dışişleri Bakanlığına çağrılmış, Varşova’da düzenlenecek İran karşıtı zirve nedeniyle duyulan rahatsızlık kendisine iletilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sudan’da gözaltına alınan 11 gazeteci serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

İZELMAN işçileri: Resmi değil, pazar enflasyonu oranında zam istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...