08 Şubat 2019 18:59
Son Güncellenme Tarihi: 09 Şubat 2019 05:42

Kayserispor, Fenerbahçe karşısında tek golle 3 puana uzandı: 1-0

Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanında 1-0 yenildi. Fenerbahçe 23 puanda kalırken, Kayserispor 25 puana yükseldi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Süper Lig'in 21. hafta ilk maçında Kayserispor, Fenerbahçe'yi konuk ettiği maçta tek golle 3 puanın sahibi oldu.

Baştan sona yüksek tempoda ve çekişmeli geçen maçın tek golünü 87'nci dakikada Kayserispor adına Kravets kaydetti. Hakem Alper Ulusoy'un kararları maçın en çok tartışılan yanı oldu.

Fenerbahçe'de 45+2'de Roberto Soldado, hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle kırmızı kart gördü. Kayserispor'un 62. dakikada Umut Bulut'la attığı gol, VAR incelemesi sonucunda iptal edildi. Kalan dakikalarda 10 kişi oynayan Fenerbahçe, Artem Kravets'in kafa golü ile 87. dakikada 1-0 geri düştü. 37. dakikada sarı kart gören Mauricio Isla, Konyaspor maçı öncesi cezalı duruma düştü.

Maçın bitiminin ardından tünelde hakem Alper Ulusoy'a itirazlarda bulunan Tolgay Arslan, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

KAYSERİSPOR-FENERBAHÇE MAÇININ ÖNEMLİ ANLARI

  • Maçın 10. dakikasında Kayserispor yarı alanından kaptığı topu yaklaşık 60 metre süren Lopes, çizgiye inerek ortasını yaptı. Kaleci Volkan Demirel, Umut Bulut'tan önce yatarak topu kontrol etti.
  • 20. dakikada kaleye yaklaşık 25 metre mesafede ve karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kullanan Mehmet Ekici'nin şutunu Kayserispor kalecisi Lung kontrol etti.
  • 45+1'de Fenerbahçeli oyuncu Soldado'nun Kayserisporlu Kucher'e yaptığı müdahalenin ardından hakem Alper Ulusoy faul kararı verdi ve Soldado'ya göstermek üzere sarı kartını çıkardı. O esnada Soldado'nun "F*ck off" dediğini duyan Alper Ulusoy, İspanyol futbolcuyu sarı kart göstermeden direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti.
    Soldado, maç sonrasında Twitter'dan yaptığı paylaşım ile hatalı olduğunu ifade ederek özür diledi
  • 54. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Moses, savunmanın arkasına koşu yapan Jailson'a pası çıkardı. Kaleci Lung, karşı karşıya kaldığı Jailson'un şutunu kornere çeldi.
  • 62. dakikada Kayserispor'un forveti Umut Bulut'un kafayla filelere yolladığı top, VAR incelemesi sonucunda gol değeri kazanmadı. Hakem Alper Ulusoy, pozisyonda Kravets'in Serdar Aziz'e faul yaptığını belirleyerek golü iptal etti.
  • 70. dakikada Lopes'in sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahasında yükselen Umut Bulut, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i geçemedi.
  • 75. dakikada yarı sahasından atağa çıkmaya çalışan Fenerbahçeli Isla'ya baskı yapan ve topu kazanan Mensah, kaleyi karşıdan gören yerden şutunu çekti fakat top auta çıktı.
  • 87. dakikada Kayserispor'un sol kanattan geliştirdiği atakta, Chery'nin ortasına altıpasta yükselen Kravets, kafayla topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
  • 90+3'te gelişen Fenerbahçe atağında Jailson, savunmanın arkasına koşu yapan Eljif Elmas'a topu aktardı fakat Eljif Elmas topu istediği gibi kontrol edemedi ve vuruşunda meşin yuvarlak kalenin sol üst köşesinden auta çıktı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından koridorda hakem Alper Ulusoy'a itirazda bulunan Tolgay Arslan, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. 72. dakikada oyundaki yerini Michael Frey'e bırakan Tolgay Arslan, 6. dakikada ilk sarı kartını görmüştü.

Bu sonuçla Fenerbahçe 23 puanla ve maç fazlasıyla ligde 13'üncü sırada yer alırken Kayserispor 25 puana yükseldi ve yine maç fazlasıyla 11'inci sırada yer aldı.

ERSUN YANAL: OYUNDAN ÇOK HAKEM KARARLARI KONUŞULDU

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçta oyundan çok hakem kararlarının konuşulduğunu belirtti.

Yanal, "Maalesef futbol konuşamayacağız. Soldado gündem olacak. Mehmet Ekici bileğine basılan pozisyondan sonra ikinci yarı oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ben bugüne kadar hep futbolu konuştum, iş yaşamımda devamlı futboldan bahsettim. Bugün de futboldan çok bahsetmek istiyorum ama futbolun dışındaki faktörler maalesef bizi çok etkiledi" dedi.

Ersun Yanal, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: Türkiye'de futbol, futbol dışı tartışmalarla gündemde kalıyor. Ben de bu gündemin içerisine girdiğim için üzgünüm. Soldado'nun pozisyonu ceza sahası içerisinde olsa faul ve penaltı verilebilir miydi? Topa dokunan Soldado, kartı gören Soldado. Ardından itiraz etti ya da etmedi tartışılır. Bazen oyuncuyu anlamak gerekebilir. Umarım bundan sonra Türkiye'de sadece futbol konuşulur.

HİKMET KARAMAN: FENERBAHÇE'YE İLK YARI POZİSYON VERMEDİK

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise Fenerbahçe karşısında akıllı bir oyunla önemli bir 3 puan aldıklarını ifade etti.

Maça kontrollü başladıklarını dile getiren Karaman, "İlk 45 dakikada oyun açısından maça hükmetmedik ama Fenerbahçe'ye hiç pozisyon vermedik. Eğer maçın başında 'kendi sahamızda oyunuyoruz, saldıralım' deseydik belki 1-2 gol yiyerek içeri girebilirdik. Önce sağ kanatta yaptığımız hamlelerle Fenerbahçe'nin gücünü sahadan aldık. Tabii futbol çok değişken bir olay. Rakibimiz kırmızı kart gördü. Biz de aynısını Bursaspor maçında yaşadık. Bugün de rakibimiz uzatma dakikalarıyla birlikte yaklaşık 50 dakika 10 kişi oynadı, kolay değil. Sayılmayan bir golümüz var. Hakem kararlarıyla ilgili bizim de rakibin de katılmadığı pozisyonlar var. İkinci yarıyı akıllı oynadık ama daha iyi olabilirdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cihan Uzunçarşılı Baysal: AKP kendi ideolojik mekanlarını inşa ediyor

SONRAKİ HABER

AKP İlçe Başkanı: Hırsız bizim hırsızımız, yanında yer alırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...