08 Şubat 2019 13:15

Atilla Taş tahliye oldu

Atilla Taş, denetimli serbestlik hükümleri kapsamında tahliye edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

“FETÖ medya yapılanması” iddiasıyla açılan dava kapsamında tutuklanarak 14 ay cezaevinde kalan ve tahliye edildikten sonra cezası onanınca yeniden tutuklanan Atilla Taş, bugün tahliye oldu.

Denetimli serbestlik hükümleri kapsamında tahliye olan Taş, son olarak Kandıra Açık Cezaevine sevk edilmişti. Taş, 9 Kasım’dan bu yana cezaevinde bulunuyordu.

Haberi sosyal medya hesabından paylaşan Taş’ın Hukuk Danışmanı, Prof Dr. Yaman Akdeniz, “Silivri’den yapamadık ama Kocaeli İnfaz Hakimliği’ne yaptığımız itiraz kabul edilerek Atilla Taş denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 30 Ağustos 2016’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında aralarında gazeteciler ve akademisyenlerin bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş ve 27’si tutuklanmıştı.  

“FETÖ medya yapılanması” şeklinde adlandırılan davada “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlamalarıyla yargılanan 29 kişinden 21’i için tahliye kararı verilmiş ancak gazeteciler tahliye edilmeden yeniden gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Yeni açılan davada 23 gazeteci çeşitli cezalar almıştı. Atilla Taş da bu dava kapsamında 3 yıl 1 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı.

Atilla Taş, aldığı 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası 24 Ekim’de istinaf mahkemesince onaylanınca 3 Eylül 2016’da tutuklanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kirazlıtepelilere sunulan tercih: Ya mahalleyi boşalt ya asbest solu

SONRAKİ HABER

Ankaralı kadınlardan yetkililere çağrı: Gelin Leyla Güven'i yaşatalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...