01 Ekim 2012 06:56

‘Ölümlerden Adalet Bakanlığı sorumlu olacak’

CEZAEVLERİNDEKİ PKK’li ve PJAK’li tutukluların Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride son verilmesi talebiyle 12 Eylülde başlattıkları süresiz dönüşümsüz açlık grevi sürerken, İHD ve TUHAD-DER, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaparak, “Cezaevlerinde meydana gelecek ölümlerden Adalet Bakanlığı soru

‘Ölümlerden Adalet Bakanlığı sorumlu olacak’
Paylaş

CEZAEVLERİNDEKİ PKK’li ve PJAK’li tutukluların Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride son verilmesi talebiyle 12 Eylülde başlattıkları süresiz dönüşümsüz açlık grevi sürerken, İHD ve TUHAD-DER, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaparak, “Cezaevlerinde meydana gelecek ölümlerden Adalet Bakanlığı sorumlu olacaktır” dedi.

TUHAD-DER Sekreteri Mehmet Temizyüz, “Tutsaklar, eylem amacına ulaşmadığı sürece açlık grevini sonlandırmayacaklarını belirtiliyorlar. Bu 1980’de cezaevinde başlatılan ve ölümlerle sonuçlanan açlık grevlerini aklımıza getiriyor” dedi. Çatışmalı sürecin sona erdirilerek PKK Lideri Abdullah Öcalan’la müzakerelerin başlatılmasını isteyen Temizyüz, “Açlık grevleri ile önümüzdeki günlerde çok ciddi sağlık sorunları ortaya çıkacaktır. Bu konuda bir an önce Adalet Bakanlığı’nın ve cezaevi yönetimlerinin hassasiyet göstermesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Silivri Cezaevi’nde açlık grevi başlatan 10 tutuklunun tek kişilik koğuşlara konulmasının kabul edilemez olduğunu da ifade eden Temizyüz, “Yaşanacaklardan Adalet Bakanlığı sorumlu olacaktır” dedi.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ise “Açlık grevinde bulunan, bedenlerini ölüme yatıran yatıran bu insanların talepleri bir an önce karşılanmalı. Bu talepler hiç de abartılacak talepler değildir. Bu talepler tamamen insan hakları, kişisel ve toplumsal haklar çerçevesindedir” dedi.

14 CEZAEVİNDE 137 TUTSAK AÇLIK GREVİNDE

Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması ve Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi 20. gününe girdi. Toplam 14 cezaevinde 137 PKK ve PJAK’li tutuklu açlık grevinde.

15 aydır avukatlarıyla görüştürülmeyen Abdullah Öcalan’a yönelik uygulamaya son verilmesini isteyen tutuklular Diyarbakır E, Diyarbakır D, Kandıra 1 ve Kandıra 2 Nolu F Tipi, Bolu F Tipi, Siirt E Tipi, Erzurum Oltu T Tipi, Erzurum H Tipi, Rize Kalkandere L Tipi, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi, Antep H Tipi, Silivri 2 Nolu L Tipi, Midyat M Tipi, Mardin E Tipi Cezaevlerinde açlık grevleri başlatmıştı. TUHAD-FED’den alınan bilgilere göre toplam 14 cezaevinde 137 tutsak süresiz dönüşümsüz açlık grevinde bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’deki patlamaya 2 tutuklama

SONRAKİ HABER

BDP, GAP için araştırma önergesi verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...