08 Şubat 2019 04:42

ABD'de beyzbolun ilk siyah menajeri Frank Robinson yaşamını yitirdi

ABD'de en üst düzey beyzbol ligi MLB'de tarihin ilk siyah menajeri Frank Robinson, 83 yaşında yaşama veda etti.

Fotoğraf: Paul Tepley/Wikimedia Commons

Paylaş

ABD’de beyzbolun en üst düzey ligi Major League Baseball (MLB) tarihindeki ilk siyah menajer Frank Robinson 83 yaşında hayatını kaybetti.

Baltimore Orioles’le 1966 ve 1970’te şampiyonluk yaşayan Robinson, 1975’te Cleveland Indians’ta menajerlik görevini üstlenerek MLB tarihinin ilk siyah menajeri olmuştu.

Kariyeri boyunca Cincinnati Reds, Los Angeles Dodgers, California Angels, Cleveland Indians formaları da giyen Frank Robinson, Cleveland Indians'ın yanı sıra San Francisco Giants, Baltimore Orioles, Montreal Expos/Washington Nationals takımlarında menajerlik yaptı. Robinson, MLB’de yönetici olarak da görev aldı.

1935 yılında Teksas eyaletine bağlı Beaumont’ta doğan Robinson, Kaliforniya, Oakland’da büyüdü. Robinson, NBA efsanesi ve NBA tarihinin ilk siyah koçu Bill Russell’la aynı basketbol takımında oynadı. Bill Russell, Robinson'ın ölümü sonrası Twitter hesabından "Onu tanımak büyük bir mutluluk ve onurdu. En iyilerden birini kaybettiğimizi hepimiz biliyoruz ama aslında bir dostu kaybettik" dedi.

1956’da Cincinnati Reds’le MLB’ye adım atan Robinson, aynı sezon “Yılın Çaylağı” seçildi. 10 yıl burada forma giyen Robinson, 1961’de MVP (En Değerli Oyuncu) oldu.

Robinson 1966’da Baltimore Orioles’le de MVP olurken aynı yıl kazanılan şampiyonlukla finaller MVP’si ödülünü aldı.

Robinson, MLB’deki ilk siyah beyzbol oyuncusu Jackie Robinson’la birlikte beyzbolda ırkçılığın aşılması yönünde önemli role sahip isimlerden biri olarak değerlendiriliyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncu Yalçın Menteş hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

AKP’nin Elazığ Maden’deki adayı Ekrem Kaçar çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...