07 Şubat 2019 21:52

ABD nisan sonuna kadar Suriye'den tamamen çıkıyor iddiası

ABD'nin nisan sonuna kadar Suriye'den tamamen çekilmiş olacağı iddia edildi. Pentagon ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Suriye'deki çatışma döneminden bir kare. Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD'nin Suriye'deki güçlerinin tamamının nisan sonuna kadar ülkeden çekmeyi planladığı iddia edildi.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin görevdeki ve eski Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin PKK/YPG'nin korunması için herhangi bir plan yapılmasını beklemeden nisan ayı sonuna kadar Suriye'den çekilmeyi tamamlaması beklendiği iddia edildi.

Yetkililerin birkaç gün içinde IŞİD'in elindeki son beldenin de alınması ile ABD'nin Suriye'deki güçlerinin artık tamamen çekilmeye odaklanacağını ifade ettiği öne sürüldü. ABD güçlerinin önemli bir kısmı mart ayında çekilmiş olacağı, geri kalanının ise nisanın sonuna kadar Suriye'den ayrılacağı ileri sürüldü.

ABD'nin PKK/YPG'nin korunması konusunda Türkiye ile görüşmeler yaptığının ancak bu konuda yol alınmadığı belirtilen haberde yetkililer, ABD güçlerinin, YPG/PKK için herhangi bir koruma planı olmaksızın ülkeden çekileceği ifade edildi.

Pentagon ise Wall Street Journal'da yer alan iddialara yönelik açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak Trump, dün IŞİD Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta içerisinde IŞİD'in elindeki topraklarının tamamının alındığını duyurabileceğini ifade etmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Ruanda soykırımı Netflix dizisi oldu

SONRAKİ HABER

1964-1971 Bolivya darbeleri: 1952 devrimine ABD hançeri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...