01 Ekim 2012 06:02

Maden ve santral özelleştirmesine karşı miting yapılacak

MADEN-İŞ ve Tes-İş Sendikalarının Yatağan Şubeleri, kömür madenlerinin ve enerji üretim santrallerinin özelleştirilmesine karşı miting yapıyor.Kütahya’da 7 Ekim 2012 Pazar günü saat 14.00’de yapılacak mitingin çağrısında, “Enerji kamusal haktır piyasa koşullarına terk edilemez” denildi. Sendikalar tarafın

Maden ve santral özelleştirmesine karşı miting yapılacak
Paylaş

MADEN-İŞ ve Tes-İş Sendikalarının Yatağan Şubeleri, kömür madenlerinin ve enerji üretim santrallerinin özelleştirilmesine karşı miting yapıyor.

Kütahya’da 7 Ekim 2012 Pazar günü saat 14.00’de yapılacak mitingin çağrısında, “Enerji kamusal haktır piyasa koşullarına terk edilemez” denildi. Sendikalar tarafından yapılan ortak açıklamada, özelleştirmelerle anılan hiçbir vaadin yaşam bulmadığı, tersine tüm halkı olumsuz etkilediği belirtildi. Özelleştirmenin artık bir devlet politikası olduğu kaydedilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Sıra kömür ocaklarımıza ve üretim santrallerimize gelmiştir. İlk olarak da Seyitömer Termik Santrali satışa çıkarılıyor. Bizler maden ve enerji çalışanları olarak Kütahya’da açılmaya çalışılan özelleştirme kapısını bir daha açılmamak üzere kapatmak istiyoruz. Halkın birikimleriyle kurulan işyerlerimize tüm halkımızın desteği ile sahip çıkacağız.” (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okmeydanı halkı barınma hakkı için yürüdü

SONRAKİ HABER

CHP’den Barzani için soru önergesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...