08 Nisan 2011 10:18

‘Sosyal hizmetler’i yeniden düşünmek!

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde iki gün sürecek, “Sosyal Hizmetleri Yeniden Düşünmek: Sosyal Hizmetler Örgütlenmesi, Mesleki Etik ve Eğitim” konulu konferansın ilk oturumu dün gerçekleştirildi.Türkiye, Almanya ve Avusturya’dan katılan akademisyenler ile farklı bilim ve disiplin

‘Sosyal hizmetler’i yeniden düşünmek!
Paylaş

Türkiye, Almanya ve Avusturya’dan katılan akademisyenler ile farklı bilim ve disiplinlere mensup sosyal hizmetler çalışanını bir araya getiren konferans, sosyal hizmetlerin yapılanmasına ilişkin yeni bir açılım getirmeyi hedefliyor.

SOSYAL HİZMET CEMAATLERE BIRAKILAMAZ

Maltepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, Sosyoloji Mezunları Derneği, Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği ve Mimar Sinan Üniversitesi’nin ortak olarak düzenlediği ve çeşitli kurum ve kuruluşların da destek verdiği konferansta açılış konuşmasını Mimar Sinan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Özbek yaptı. Özbek yaptığı konuşmada soysal hizmetlerin vatandaşlık hakkı olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Sosyal hizmetlere kamusal alandan bakılmalı, sosyal hizmet vakıf ve cemaatlere bırakılmamalıdır. Sosyal hizmetlerin taşeronlaştırılmasına izin verilmemelidir” dedi.  

Sosyoloji Mezunları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ünal Özen, sosyal hizmet kültürüne sadaka algısıyla bakılmasını eleştirirek, amaçlarının bu bakış açısının değiştirmek olduğunu dile getirdi. İhtiyacı olan kesimlerin ve kişilerin belirlenerek eşit bir şekilde sosyal hizmetlerden faydalanmasının mutlaka sağlanması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Uğur Tekin de konferansın geleceğe yönelik bir lokomotif olduğunu vurgulayarak, sosyal hizmetler alanında çalışan uzmanlar olarak bu konudaki düşüncelerini öneriler haline getirerek kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.
Bugün de sürecek olacak konferansta, Türkiye’de sosyal hizmetlerin gelişim süreci ve sorunları ve çözümler üzerinden değerlendirmeler yapılacak. Konferansın ardından buradan çıkan öneri ve çözümlerin yer aldığı bir deklarasyon yayınlanacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen okulu jandarmanın hizmetinde

SONRAKİ HABER

Özgür ve eşit bir yaşam herkesin hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...