01 Ekim 2012 05:59

Okmeydanı halkı barınma hakkı için yürüdü

İtirazlara rağmen Beyoğlu Belediye Meclisinden geçen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ne güvenmeyen Okmeydanı halkı, yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla projeye tepkilerini gösterdi.Dikilitaş Parkı’ında bir araya gelen Okmeydanı sakinleri, Okmeydanı Semt Konağı önüne kadar yürüd&u

Okmeydanı halkı barınma hakkı için yürüdü
Paylaş

Dikilitaş Parkı’ında bir araya gelen Okmeydanı sakinleri, Okmeydanı Semt Konağı önüne kadar yürüdü. “Barınma hakkımıza sahip çıkalım, rant için değil barınma hakkı için plan” yazılı pankart taşıyan Okmeydanı sakinleri “Okmeydanı bizimdir bizim kalacak”, “Barınma hakkımız söke söke alırız”, “İşgalci değil hak sahibiyiz” sloganlarını atarken, çevre esnafı da yürüyüşe alkışlarla destek verdi.

Okmeydanı Semt Konağı önünde basın açıklamasını okuyan Okmeydanı Tapu ve Plan Takip Komisyonu Üyesi Cengiz Turan, Okmeydanı için hazırlanan 1/5000’lik ve 1/1000’lik planların halk arasında endişeye neden olduğunu belirtti. Turan, belediyenin bugüne kadar arsa ve bina sahiplerinden vergi aldığını ve almaya da devam ettiğini ifade ederek, “Bu arsaların 60 seneden beri vergilerini öderken sahipleri bizdik. Şimdi bizden tekrar para istiyorlar, ancak biz satın almak istiyormuşuz da iyilik olsun  diye bizlere ihalesiz satacaklarmış. Bizim olan arsaları neden tekrar satın almak isteyelim? Bize bu arsaları zorla satmaya çalışıyorlar. İstek bizden gelmiş gibi gösterilecek. Fiyat ve ödeme konusunda bizlerin istekleri dikkate alınmayacak” şeklinde konuştu.

Turan, Okmeydanı’da konuta ve ticari alana 62.05 hektar ayrıldığının altını çizerek, “Yeni planlara göre arsa sahiplerine düşen hisseye göre ortalama 40 bin kişi bu konutlarda barınabilecek. Şu an Okmeydanı’da 100 bin kişi oturmaktadır, o zaman 60 bin kişi buraları terk etmek zorunda kalacak” dedi.

Daha sonra söz alan Okmeydanı Tapu ve Plan Takip Komisyonu Üyesi Rüstem Karakuş ise haklarının güvence altına alınması taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ilettiklerini ancak bu konuda herhangi bir sonuç alınmadığını söyledi. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Okmeydanı’da yapılacağına dikkat çeken Karakuş, “Kapalı kapılar ardında görüşmeler yapılıyor. Bizim isteklerimiz, taleplerimiz dikkate alınmıyor. Haklarımızın güvence altına alınmasını istiyoruz. Bize verilen sözlerin altına imza atsınlar. Bizler bugün haklarımız için buradayız ve burada da olmaya devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDK futbol turnuvası sona erdi

SONRAKİ HABER

Maden ve santral özelleştirmesine karşı miting yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...