05 Şubat 2019 20:57

Hatay Valiliği: Tahtaköprü Barajı'nda tahliye olacak

Hatay Valiliği, bugün beklenen sağanağın olumsuz sonuçlara yol açmaması için Tahtaköprü Barajı'ndan su tahliyesi yapılacağını duyurdu.

Görsel, Hatay Valiliğinin internet sitesinden yaptığı duyurunun ekran alıntısıdır

Paylaş

Hatay Valiliğinin internet sitesinden, bugün beklenen sağanağın olumsuz sonuçlara yol açmaması için DSİ'nin Tahtaköprü Barajı'ndan su tahliyesi yapacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kanal güzergahında bulunan yerleşim yerlerindeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

6 ve 7 Şubat günlerinde yüksek miktarda yağışlı periyoda girileceği tahmin edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Bunun neticesinde; Şube Müdürlüğümüz sorumluluğunda bulunan ve yoğun yağışlar sebebi ile tahmin edilen tarihten önce dolan Tahtaköprü Barajı'nın sıhati ve güvenliğinin sağlanabilmesi sebebi ile suyun tahliye edilmesi elzem hale gelmiştir. Bu yağışlı periyodun sıkıntısız atlatılabilmesi için Tahtaköprü Barajı'ndan su bırakılacağı ve kanal güzergahı üzerinde bulunan gerekli yerleşim yerlerinde vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

TBMM Genel Kurulu'nda Salda Gölü tartışması

SONRAKİ HABER

Pink Floyd'un solisti Roger Waters: Venezuela'dan elinizi çekin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...