30 Eylül 2012 13:26

Antep’te eğitim evlere şenlik

4+4+4 eğitim modeliyle eğitim keşmekeşi bitmişe benzemiyor. Okullarda yine sorunlar diz boyu. Türkiye’nin dört bir tarafında okullarda yaşanan sorunlara dair haberler gündemi meşgul ederken, Gaziantep’te de birbirinden çarpıcı sorunlar yaşanıyor.Gaziantep’te çocuklarını evlerine daha yakın olan Fatih Sultan Mehmet İlkokuluna ka

Antep’te eğitim evlere şenlik
Paylaş
İnanç Yıldız

Gaziantep’te çocuklarını evlerine daha yakın olan Fatih Sultan Mehmet İlkokuluna kaydettirmek isteyen ailenin bütün girişimlerine rağmen, Kaymakamlık, öğrenciyi daha uzaktaki Güneş İlkokuluna kayıt ettirmek istedi. Yine Gaziantep’te çocuklarının epilepsi hastası olmasından dolayı istediği okula alınmaması üzere, aile çocuklarını İmam Hatip Ortaokuluna kayıt etmek zorunda kaldı.

‘TEPEYİ SAYMAZSAN 700 METRE’

Çocuğunu, evine daha yakın olan Fatih Sultan Mehmet İlkokuluna kayıt ettirmek isteyen Sibel Okkan, “Bu okulda okuyan başka çocuklarım da var. Evimin yakınında olan komşularımın hepsi çocuklarını bu okula kayıt ettirdiler. Biz yapamadık. 3 haftadır kayıt için uğraşmamıza rağmen okulda yer olmadığını belirterek, bize uzak olan Güneş İlkokuluna gitmemizi söylüyorlar” diye konuştu. Çocuğunu Güneş İlkokuluna gönderemeyeceğini ifade eden Okkan, “küçük Çocuklar kendi başlarına gidemezler ki. Bunları nasıl götürüp getireceğim. Servis tutmam gerek. Evime ne kadar para giriyor ki servis tutayım” dedi.

İsmini vermek istemeyen Okkan ailesinin yakını kaymakamlıkta görüştüğü yetkililerle yaptığı görüşmeler karşısında yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor: “Şahinbey Kaymakamlık binasındaydım. Kayıt sorunumuz için Mehmet Küçük’le görüşüyordum. Bir tane Suriyeli aile geldi. Çocuklarını okula kayıt ettirmek istiyordu. Yetkili nerede kalıyorlarsa oranın yakında olan okula gidip çocuklarını kayıt edebileceklerini söyledi. Ben de ‘bizim çocuğumuzu uzaktaki okula kayıt etmemizi istiyorsunuz’ deyince yetkiliden aldığım yanıt ‘Uzak değil tepeyi saymazsan 700 metre. Güneş İlköğretime gönderin’ oldu” diye konuştu.

EPİLEPSİ HASTASINA İMAM HATİP

Perilikaya-Ocaklar mahallesinde görüştüğümüz Aynur Sevimli, çocuğunun epilepsi hastası olduğunu belirterek yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde anlattı: “Çocuğum rahatsız diye 1,5 senedir okula kayıt ettiremedim. Şimdi İmam Hatip’e kayıt ettirebildim. Bakalım burada ne olacak. Ancak okul uzak olduğu için çocuğumu iki haftadır okula gönderemedim. Servis tutmam gerekiyor. 80 lira istiyorlar. Başbakanımız ona buna yardım ediyor. Bilmiyorum kime yardım ediyor. Bu durumu Milli Eğitim’e şikâyet ettimam ama beni suçlu çıkardılar” dedi. Çocukları okula kayıt ettirmekle sorunlarının bitmediğini, okul masraflarına para yetiştiremediklerini dile getiren Sevimli, “Eşim işçi, 700 lirayla çalışıyor. Daha kışa bile hazırlık yapamamışım. Bir tüp 100 lira olmuş. Her şeye sürekli zam geliyor. Et alamıyoruz. Sebzeyi ise gıdım gıdım alıyoruz. Yine de yetiştiremiyoruz. Böyle devam ederse aş evi açsınlar oraya gitsin yemek yesin millet. Bu seviye getirildik. Millete bu dayatılıyor. Başbakanımız bunu yapıyor” şeklinde konuştu.
(Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP, ABD’nin aracı haline geldi

SONRAKİ HABER

‘Günümüz bilimi, kapitalizmi teşhir etmelidir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...